De rol van eiwitten
Er zijn drie macronutriënten: eiwitten, vetten en koolhydraten. Ze leveren het lichaam onder meer energie in de vorm van calorieën.
Koolhydraten zijn de primaire energiebron van ons lichaam en de
ideale brandstof voor onze inspanningen.
Eiwitten zijn een van de drie macronutriënten, ze zijn essentieel voor de
opbouw van spiermassa en de goede werking van het lichaam.
Hoe WHEY PROTEIN bereiden?
We raden aan om 150 ml water te mengen met 2 flinke lepels WHEY PROTEIN (30 g), in een shaker met zeefje.
Je kunt de hoeveelheid water naar wens verminderen of vermeerderen.
30 seconden schudden en opdrinken.
Voor een romigere drank kun je de WHEY PROTEIN ook bereiden met 150 ml plantaardige drank of melk.
Na bereiding de shake binnen het uur opdrinken.
Meer weten over BCAA
Weet je waar die 4 letters voor staan?
Eiwitten bestaan uit ketens van aminozuren. Er zijn 20 verschillende soorten aminozuren, 9 daarvan worden 'essentieel' genoemd (het lichaam kan ze niet zelf aanmaken, ze moeten dus uit de voeding worden gehaald). Daaronder 3 vertakte aminozuren. Of Branched-Chain Amino Acids (BCAA) in het Engels: leucine, isoleucine en valine.
Ze worden vertakt genoemd omwille van hun vorm. Ze dragen bij aan spieropbouw en -herstel.
Wat is WHEY PROTEIN?
Whey protein, of wei-eiwit, is een melkeiwit.
Het wordt snel door het lichaam opgenomen en stimuleert het anabolisme (spieropbouw) waardoor het perfect is tijdens de herstelperiode.
Waarom kiezen voor WHEY PROTEIN in poedervorm?
- Om makkelijker aan je dagelijkse eiwitbehoefte te voldoen
- Voor een beter behoud van spiermassa
- Om eiwitbronnen af te wisselen
- Het is praktisch (je kan het meenemen naar de sportschool of naar je werk)
Onze uitgangspunten voor deze nieuwe WHEY PROTEIN
21 g eiwitten en 5,2 g BCAA/shake om je doelen te bereiken
Deze nieuwe WHEY PROTEIN is Made in France
Met natuurlijke aroma's en zoete moleculen uit stevia, een Zuid-Amerikaanse plant
PRODUCTIEKWALITEIT EN CERTIFICATEN
Onze WHEY PROTEIN wordt geproduceerd in Frankrijk
50% van het hoofdingrediënt (eiwitten) is van Franse oorsprong - 50% van Nederlandse oorsprong.
Productievestiging met IFS Food-certificaat
De producten worden gemaakt in overeenstemming met de goede productiepraktijken en met de beginselen en methodes van de HACCP
Fysisch-chemische, sensoriële, microbiologische en toxicologische controles op de eindproducten: geschikt voor consumptie en een garantie voor de smaakkwaliteit
WANNEER WHEY PROTEIN NEMEN?
Drink een shake binnen de 30 minuten na het sporten om het herstel te bevorderen.
We raden aan om je shaker direct na gebruik uit te spoelen.
Je kan WHEY PROTEIN ook bij het ontbijt nemen, of voor je training een shake drinken.
Gebruiksadvies
Ter ondersteuning bij het sporten. Voedingssupplementen zijn geen vervanging voor een evenwichtige, gevarieerde voeding en een gezonde levensstijl.
Bij langdurig gebruik (langer dan 6-8 weken) is het noodzakelijk om medisch advies in te winnen.
Dit product niet gebruiken bij nier- of leverinsufficiëntie. Niet geschikt voor zwangere vrouwen of kinderen jonger dan 14 jaar.
Buiten bereik van kinderen bewaren.
De smaak en samenstelling zijn bewust eenvoudig gehouden
We hebben ons ingespannen om een eiwitpoeder te maken met een evenwichtige smaak die lang in de mond blijft.
Als je gewend bent aan eiwitpoeders met kunstmatige zoetstoffen, kan onze nieuwe WHEY PROTEIN in het begin wat flauw van smaak lijken.
Voor een sterkere smaak kan je variëren met de hoeveelheid vloeistof die je met het poeder mengt. Een verschil van 50 ml zal al een aanzienlijke invloed hebben op de smaak en textuur.
Na de tests raden we aan 150 ml per shake aan.
Lactosegehalte per 100 g
+/- 10 g
VOEDINGSWAARDE
Voedingswaardetabel: PER 100 G | PER SHAKE (30 g)
Energie: 366 kcal | 110 kcal
Energie: 1548 kJ | 464 kJ
Vetten: 2,1 g | 0,6 g
waarvan verzadigde vetzuren: 1,3 g | 0,3 g
Koolhydraten: 14 g | 4,2 g
waarvan suikers: 10 g | 3,1 g
Vezels: 1,1 g | 0,3 g
Eiwitten: 70 g | 21 g
Zout: 1,2 g | 0,35 g
Voedingswaarde
Voedingswaardetabel: 100 g | 30 g
Energie: 366 kcal | 110 kcal
Energie: 1548 kJ | 464 kJ
Vetten: 2,1 g | 0,6 g
waarvan verzadigde vetzuren: 1,3 g | 0,3 g
Koolhydraten: 15 g | 4,5 g
waarvan suikers: 13 g | 3,4 g
Eiwitten: 70 g | 21 g
Zout: 1,2 g | 0,35 g