Hoe word je een betere verdedigende middenvelder in het voetbal?

Hoe word je een betere verdedigende middenvelder in het voetbal?

Speel je op de positie van verdedigende middenvelder? Dan is je doel: voorkomen dat de tegenstanders een doelpunt maken of ervoor zorgen dat ze fouten maken. We geven je graag enkele tips om goed te verdedigen en beter te worden op die positie.

Mee verdedigen, het spel van de ploeg bepalen, het tempo aangeven ... De taken van een verdedigende middenvelder zijn veelvoudig. Een klein overzicht van de kwaliteiten van een goede nummer 6.

Hoe word je een betere verdedigende middenvelder?

Overzicht en inzicht

Dit is nummer 1: overzicht. “Hoofd omhoog!” is een van de vaakst gehoorde zinnen bij clubs als je start met voetballen. En om een ​​goede reden, want het is zelden een natuurlijke houding. We vinden het vaak nodig om naar de bal te kijken, alsof we er zeker van willen zijn dat hij er nog is …

Hiervoor is er maar één oplossing: trainen, trainen en nog eens trainen om nooit meer naar je voeten te kijken. Dat is een langzaam proces, maar als je op dat punt bent aangekomen, vraag je je af waarom we je het niet eerder hebt gedaan!

En het gevolg van deze verandering is eenvoudig maar zeer doeltreffend: het verbetert je spelmogelijkheden en het geeft je een voorsprong op de tegenstander.

Hoe word je een betere verdedigende middenvelder in het voetbal?

Een techniek zoals busquets

Om het maar meteen te zeggen, ik ben (helemaal) geen fan van de mentaliteit van deze speler. Maar hij heeft een uitzonderlijke techniek, gekenmerkt door eenvoud, zuiverheid en doeltreffendheid. Zelden zal je hem dribbelkunstjes zien doen en als hij dat doet, is het alleen om uit een moeilijke situatie te komen. Al zijn passes zijn zuiver en komen aan, of het nu op 5 meter of op 50 meter is.

Dus vereenvoudig je spel zo veel mogelijk en werk aan je basistechnieken:

> Beperk het aantal balaanrakingen tot een minimum

> Geef een pass en verplaats je om je teamgenoten een afspeelmogelijkheid te bieden

> Bevorder het driehoeksspel

Hoe word je een betere verdedigende middenvelder in het voetbal?

Meet je inspanning tot op de meter af

Een ding is zeker, als middenvelder moet je lopen! Maar als je er na 20 minuten al doorheen zit, wordt het einde van de wedstrijd halen een moeilijke zaak…

En dan wordt het een mentale kwestie. Je zal moeten leren sprinten, druk uitoefenen om contact te maken, maar ook trager moeten lopen (of zelfs wandelen) op het juiste moment.

Vermijd ook om verspreid over het hele veld te lopen, zelfs als je op bepaalde momenten lege zones van oprukkende teamgenoten moet dekken. Jouw belangrijkste actiezone bevindt zich tussen het begin van je eigen strafschopgebied en dat van de tegenstander.

Hoe word je een betere verdedigende middenvelder in het voetbal?

Bonus: positiebepaling

We eindigen met een kleine bonus: de positiebepaling. Ik beschouw deze kwaliteit als een bonus, want als je een goed overzicht en een onberispelijke techniek hebt, kies je op een natuurlijke wijze een optimale positie op het veld. En dat geeft alleen maar voordelen in elke situatie:

> VERDEDIGEND omdat je alle passeerlijnen van de tegenstander kan blokkeren

> AANVALLEND om je aan te bieden en afspeelmogelijkheden te geven aan je teamgenoten

En ik zou zelfs willen zeggen dat als je niet erg goed bent in het doseren van je inspanningen (zoals ikzelf), je er alle belang bij hebt te weten hoe je jezelf kunt positioneren zodat je minder vaak zware inspanningen moet leveren.

~

Zo, nu heb je alle sleutels in handen om de favoriete verdedigende middenvelder van je team te worden!

Deze adviezen kunnen je ook interesseren

Wat zijn de troeven van zaalvoetbal voor veldvoetbal?

Wat zijn de troeven van zaalvoetbal voor veldvoetbal?

Wanneer je van het veldvoetbal komt, zal de ervaring met fysiek contact een echte troef zijn voor zaalvoetbal, ook al is zaalvoetbal op dat vlak enorm geëvolueerd. Maar andersom heeft het ook heel wat voordelen voor veldvoetbal als je eerst jarenlang zaalvoetbal hebt gespeeld.

Wat betekent "een goede teamgenoot zijn" voor jou?

De basisregels voor een goede teamgenoot

Als voetballer maak je deel uit van een geheel. Samen met je medespelers wil je resultaten bereiken en daar is een gezonde teamgeest voor nodig. Wat maakt van jou een goede teamgenoot?

Op meerdere posities spelen: wat zijn de voordelen voor jou als voetballer of voetbalster?

Wat zijn de voordelen van op meerdere posities te spelen?

Tenzij je keeper bent, zou elke prof- of amateurvoetballer zich minstens één keer in zijn carrière de volgende vraag moeten stellen: hoe kan ik mezelf ontplooien als ik steeds op een en dezelfde positie blijf spelen?

voetbal Kipsta Decathlon

Voetbal: voor welke positie ben jij gemaakt?

Veel spelers beginnen te voetballen op een bepaalde positie, en evolueren mettertijd naar een hogere of lagere plek op het veld. Weet jij wat je beste positie is?

Doelman

Doelman (-vrouw): een vak apart

Doelmannen zijn een ras apart. Ze hebben een cruciale positie in het elftal maar staan vaak alleen op het terrein. Doelmannen zijn uniek, in elke betekenis van het woord. Maar hoe herken je een goede doelman?

hoe voetbal spelen

Een beetje geschiedenis: de evolutie van het totaalvoetbal

Kijk je niet meer vreemd op als een vleugelverdediger haast evenveel verdedigt als aanvalt of als een centrale verdediger het seizoen met tien doelpunten afsluit? En toch is het voetbal niet altijd zo geweest. In dit artikel vertel ik je iets meer over de periode waarin een verdediger alleen maar moest verdedigen en een aanvaller alleen maar moest aanvallen.

Hoe je positioneren op een voetbalveld?

Hoe je positioneren op een voetbalveld?

Als een speler je de indruk geeft dat hij de tijd heeft om te doen wat hij wil op het terrein, dan is dat omdat hij over een zeldzame kwaliteit beschikt als voetballer: de gave van de positionering. Als je je goed kan positioneren kan je gemakkelijker voordeel halen op je tegenstanders...

een basisplaats verdienen

Hoe verover je een basisplaats?

Het seizoen is pas van start gegaan en je merkt dat je niet echt het vertrouwen van je trainer hebt. We geven je enkele tips om je felbegeerde basisplaats in de wacht te slepen.