Hoe krijg je genoeg eiwitten binnen bij het ontbijt?
Je ontbijt moet bestaan uit dierlijke of plantaardige eiwitten, graanproducten, oliehoudende zaden en droge vruchten of vers fruit. Er zijn meerdere manieren om een eiwitrijk ontbijt klaar te maken.
Wie houdt van een lekker ontbijtje, moet eens havermoutpannenkoeken (zie het recept) met amandelpuree of met een beetje honing of ahornsiroop naar smaak uitproberen. Ook prima geschikt voor vegetariërs!
Het beste is om het deeg de avond van tevoren klaar te maken en er nog wat melk bij te doen voor je het in de pan doet, want de havermoutvlokken hebben tijdens de nacht heel wat melk geabsorbeerd. Voor wat meer smaakvariatie kun je wat stukjes chocolade, een geplette banaan of een geraspte appel bij het deeg doen voor je het in de pan giet.
Er zijn nog heel wat mogelijkheden, denk maar aan roerei of omelet met volkorenbrood en vers fruit, of havermoutpap (zie het recept).
En dan is er ook nog het befaamde Engels ontbijt met eieren, spek en warme toast met ahornsiroop.