bodybuilding door de touwtjespringen en andere voordelen

De voordelen van touwtjespringen

.

Nee, een springtouw is niet alleen maar iets voor kinderen! Touwtjespringen is een perfect afslankmiddel en heeft bovendien ook nog vele andere voordelen. Als je regelmatig touwtjespringt en voor een schema kiest dat cardiotraining en spierversteviging combineert, kun je je amuseren en tegelijkertijd een strakker lichaam krijgen. Waar wacht je nog op?

Om je uithoudingsvermogen en je ademhaling te ontwikkelen

Touwtjespringen is een uitstekende oefening voor je hart, en is goed voor het uithoudingsvermogen van je spieren, je hart en je longen.

Wat is het uithoudingsvermogen van je spieren? Dit is het vermogen van je spieren om langdurig een lichamelijke activiteit uit te voeren. Hoe beter het uithoudingsvermogen van je spieren, hoe gemakkelijker je je doelstellingen kunt halen en hoe beter je prestaties.

 

de bodybuilding dankzij de touwtjespringen

Voor een strakker lichaam

 

Touwtjespringen is een volledige fitnesstraining, omdat je alle spieren in je lichaam gebruikt.

Bovenlichaam: de draaibeweging die het springtouw aandrijft vraagt een inspanning van je armen, schouders en borstspieren.

 

Benen: voor de repetitie van de sprongen binnen een korte of langere periode moeten je spieren samentrekken. Je kuiten werken om ervoor te zorgen dat de schok van het neerkomen goed wordt opgevangen. Je spieren worden steviger zonder in volume toe te nemen. De benen van je dromen liggen binnen handbereik!

 

Buikspieren: voor een goede houding en om je evenwicht te houden tijdens het springen, zal je je buikspieren moeten aanspannen. Zo krijg je beetje bij beetje een strakkere buik en een mooiere taille.

Om slank te blijven

Wist je dit? Het springtouw is een ware calorieverbrander! Met springtouwen spreek je tegelijkertijd al je spieren aan. Om deze activiteit aan een hoge intensiteit te kunnen doen, moet je lichaam zijn energiereserves aanspreken: je verbrandt dus calorieën.

Het is bovendien ook zeer effectief tegen cellulitis. Het op en neer springen masseert het spierweefsel, wat de bloedsomloop bevordert en spataderen en andere aderproblemen voorkomt.

 

Met een uur springtouwen verbrand je evenveel calorieën als met een uur hardlopen, dus gemiddeld 700 calorieën voor een persoon van 60 kilo.

Het extraatje: de behendigheid

De coördinatie van je armen en benen is als je net begint niet altijd even gemakkelijk... laat staan op het juiste moment springen! Daarom is springtouwen een uitstekende oefening in behendigheid. Je werkt zo aan het bewustzijn van je eigen lichaam en zal soepeler en gecoördineerder gaan bewegen. Dankzij de gecoördineerder van verschillende sprongen en ritmes verbeter je bovendien je houding en je evenwicht.

Ons advies: alterneer tussen sprongen op één voet, dubbele sprongen, kruisen van het springtouw, de knieën optillen, sprongen naar links/rechts, naar voren/achteren... laat je verbeelding de vrije loop! De gouden regel: geniet van je training.

 

De tips van onze coach

De juiste lengte van je springtouw: ga met een voet op het midden van het touw staan. De handgrepen moeten nu tot je schouders komen.

Gebruik de juiste houding: houd je bekken recht, spring op je voorvoeten en met licht gebogen knieën om overstrekking te voorkomen.

Breng het touw in beweging vanuit de polsen.

Kies voor kleine sprongen: van te grote sprongen word je veel sneller moe en verlies je sneller je evenwicht.

Om het wat moeilijker te maken bestaan er springtouwen met verzwaarde handgrepen of verzwaarde enkelbanden.

Denk eraan om verschillende oefeningen af te wisselen zodat je training dynamisch blijft en je niet gaat vervelen. Bedenk eens een aaneenschakeling van verschillende sprongen op muziek die jou motiveert!

 

Als je regelmatig springt, zal je al snel resultaat kunnen zien: je spieren gaan zich aftekenen, je krijgt een strakker lichaam en je uithoudingsvermogen wordt alsmaar beter. Je hebt het begrepen, touwtjespringen is dé fitnessoefening!