Chaufferette aptonia

Handverwarmers en voetverwarmers om de winterkou te bestrijden

Gedaan met koude handen en voeten!

De tijden waarin we het moesten stellen met een warmwaterkruik om ons warm te houden in de winter, zijn gelukkig voorbij. Tegenwoordig kan je zelfs buiten sporten zonder last te krijgen van de koude, dankzij hand- en voetverwarmers die je op je lichaam kan dragen. Welke verschillende soorten handverwarmers en voetverwarmers er zijn en wat ze precies doen, lees je hier.

ski_chaufferette_aptonia_wedze

De handwarmer: essentieel bij ijzige temperaturen

Jassen, handschoenen en sokken beschermen tegen de kou, maar genereren zelf geen warmte. Hier biedt de handwarmer uitkomst: hij produceert warmte. Tijdens buitensporten zoals wintersport, fietsen, wandelen, hardlopen of jagen, zorgt de handwarmer voor warmte aan de meest kwetsbare lichaamsdelen zoals handen en voeten. Stop hem in je zak, handschoen, sok of onder je kleding – de hand-, voet- of lichaamswarmer is de ideale bondgenoot tegen de kou.

Chemische of elektrische handwarmer: welke kies je?

Om je wegwijs te maken in het brede aanbod handwarmers, zetten we de verschillen tussen chemische en elektrische modellen voor je op een rij.

Chemische handwarmer

Er zijn twee soorten chemische handwarmers:

Magische kruik: Deze bestaat uit een oplossing met water en natriumacetaat. Door het metalen plaatje in de kruik te buigen, kristalliseert de vloeistof en ontstaat er warmte. Deze kruik is herbruikbaar, maar de warmte houdt slechts 30 minuten tot 1,5 uur aan. Voor hergebruik moet de kruik in kokend water worden gelegd.

Luchtgeactiveerde handwarmer: Deze werkt bij contact met lucht en bestaat uit natuurlijke materialen zoals water, zout en ijzerpoeder. Deze variant is milieuvriendelijker, mobieler en biedt langdurigere warmte – tot wel 10 uur, afhankelijk van het type.

Elektrische handwarmer

Elektrische handwarmers werken op elektriciteit en zijn minder geschikt voor mobiel gebruik door de noodzaak van opladen en een batterij. Ze zijn ideaal voor thuisgebruik of als zakmodel voor korte toepassingen.

ski_chaufferette_utilisation_aptonia_wedze

Hand-, voet- of lichaamswarmers: een oplossing voor elke situatie

Aptonia biedt specifieke warmers voor verschillende toepassingen:

Handwarmers: passen in handschoenen of wanten (5 uur warmte).
Voetwarmers: speciaal voor in sokken (5 uur warmte).
Lichaamswarmers: geschikt voor onder shirts of truien (10 uur warmte).

Klaar voor de winter? Ontdek onze collectie handwarmers en ga comfortabel de kou tegemoet. Of je nu wandelt, fietst of op de piste staat, onze warmers maken elke winteractiviteit aangenamer en warmer.

Blijf actief, blijf warm!

Goed om te weten

secret des 3 couches

Wintersport: het geheim van de drie lagen

Ga je skiën of snowboarden? Dan is de juiste wintersportkleding cruciaal. Ontdek onze tips en maak de juiste keuze!

Hoe kies ik de juiste maat voor mijn skischoenen?

Hoe kies ik de juiste maat voor mijn skischoenen?

Het is uiterst belangrijk om de juiste maat skischoenen te kiezen voor je comfort, controle en veiligheid. Vind de perfecte maat skischoenen voor jouw voeten.

Freestyle skiën: de officiële disciplines

Freestyle skiën: de officiële disciplines

Ontdek hier de officiële disciplines van het freestyle skiën: mogulskiën, acrobatisch skiën, halfpipe, slopestyle, enz. Er is voor elk wat wils!

Alpineskiën: de 6 officiële disciplines

Alpineskiën: de 6 officiële disciplines

In dit artikel ontdek je de 6 officiële wedstrijddisciplines van het alpineskiën! En, wat is jouw lievelingsdiscipline?

De veiligheidsregels op de pistes?

De veiligheidsregels op de pistes?

Hoewel het puur amusement is, zijn er toch enkele veiligheidsregels die je moet naleven om ten volle te kunnen genieten op de pistes.

Lees het sportadvies van Decathlon en ontdek waarom skiën goed voor je is

Skiën is goed voor je

Skiën is niet alleen leuk maar ook nog eens sportief! Wij laten je kennismaken met de sport en geven je vijf voordelen waarom je vanaf nu de pistes onveilig moet maken.

Alles wat je nodig hebt voor een geslaagd skiverblijf

Alles wat je nodig hebt voor een geslaagd skiverblijf

Verse sneeuw, door het landschap glijden, de zon op je gezicht... Heb jij het ook zo gemist? Deze winter kan je opnieuw de bergen in trekken. Ontdek al onze tips om zoveel mogelijk uit je skivakantie te halen.

Beginnen met freestyle

Beginnen met freestyle

Wintersport staat synoniem voor intensief sporten! Niets leuker dan een snowpark onveilig maken, mét de juiste tips!