pilates-balance

Hoe kies je een balance board?

.

Een goed revalidatieaccessoire kies je niet zomaar. Afhankelijk van de lichaamszone die je traint, moet je met een aantal elementen rekening houden. Het aantal accessoires om je evenwicht te trainen is overigens erg uitgebreid. Zo kun je kiezen uit balanskussens, balance boards en andere balanstrainers. Die accessoires zijn ontworpen om je onderlichaam te trainen. Als je regelmatig traint, kunnen deze balansaccessoires je helpen om je beweeglijkheid en evenwicht te verbeteren en om je spieren te versterken.

balanskussenquilibre_domyos

Wil je beweeglijker worden en revalideren na een blessure?

Balance boards en pilates zijn een uitstekende keuze om je beweeglijker te maken en na een blessure te revalideren. De Rehabottomdisc, het Rehabalanceboard, de Rehabfeet en de Rehabsitback helpen je op weg. Geen idee waar we het over hebben? Geen probleem, we leggen je het graag even uit! - De rehabottomdisc/rehabsoftdisc: een kussen met noppen om je lichaam 360° te trainen en je bloedsomloop te verbeteren. Je kunt het ook als kussentje voor je bureaustoel gebruiken.

pilates-balance

- Het rehabalanceboard/rehaboard: het perfecte balance board om je evenwicht te trainen. Dit veelzijdige balance board biedt je heel wat verschillende oefeningen om je lichaam zowel horizontaal, verticaal als diagonaal te trainen.

pilates-balance

- De Rehabfeet: zoals de naam al doet vermoeden, hebben deze twee kussens met noppen een gunstig effect op je voeten. Wandel erover, test ze langs beide kanten en experimenteer met twee instabiliteitsniveaus. Bovendien verbeteren ze je bloedsomloop ! We vinden ze vooral bijzonder geschikt om na een blessure te revalideren.

pilates-balance

- De Rehabsitback: zet je neer op dit opblaasbare en verstelbare kussen om de spieren aan je dijen, lenden en rug te verstevigen. We vinden het vooral erg leuk dat we dit kussen eenvoudig kunnen opblazen!

Wil je aan figuurtraining doen?

Wil je je huid strakker maken en je figuur trainen? In dat geval is pilates ook een uitstekende keuze. We raden je aan om met je eigen lichaamsgewicht of extra weerstand te werken. 

- Het rehabalanceboard is perfect als je je lichaamsgewicht wilt gebruiken. Vooral als je je proprioceptie wilt verbeteren.

pilates-balance

"Onder proprioceptie verstaan we de zenuwsignalen die naar de hersenen gestuurd worden. Die signalen zijn afkomstig van receptoren in de spieren, pezen, gewrichten, ligamenten, huid en het bindweefsel (fascia genoemd). Via die informatie kunnen de houding en bewegingen van je lichaam gecontroleerd worden. Bepaalde wetenschappers beschouwen proprioceptie als een zesde zintuig. »

N.B.: Het woord proprioceptie (van het Latijnse 'proprius' en 'perceptie') betekent 'zelfwaarneming' of 'positiezin'.

pilates-balance

Een goede proprioceptie is belangrijk om je lichaam zo goed mogelijk te bewegen en je evenwicht te behouden. Met pilatesoefeningen op je balance board train je maar liefst 70% van de spieren van je onderlichaam. Vooral de spieren aan je enkels en knieën hebben er baat bij. Dit bijzonder veelzijdige accessoires zorgt er ook voor dat je snel vooruitgang kunt boeken. - Als je extra weerstand wilt gebruiken, kies je best voor de Bosu. Sta recht op deze balanstrainer, neem de elastieken vast en doe tal van oefeningen om je spieren te versterken en evenwicht te verbeteren.

pilates-balance

Wil je je ook comfortabel voelen tijdens je fitness- en revalidatiesessies?

Het is ontzettend belangrijk dat je je goed en comfortabel voelt in je kleding. Zo moet je daar alvast niet aan denken en ondervind je er ook geen hinder van. Ons team heeft een specifieke kledingcollectie voor pilates en lichte oefeningen (figuurtraining, stretching) ontworpen: T-shirts, mouwloze tops, jasjes, sweaters, leggings, broeken, shorts en antislipsokken. Alle producten combineren comfort, stijl en techniciteit. Onze collectie is er zowel voor dames als voor heren.

Renaud_Guillon_Chef_produit_pilates

Het advies van renaud, pilates-expert

"Als je met pilates begint, is het belangrijk dat je de posities zo lang mogelijk blijft volhouden. Begin pas met bewegingen als je je wat comfortabeler voelt. Ik raad je bovendien aan om pilates aan je trainingsroutine toe te voegen. Zo kun je je spieren intensief en zo volledig mogelijk trainen."