Scheppen maar
Haal met een schepnet alles wat niet in het water thuis hoort eruit. Bladeren, gras en verdronken insecten veranderen namelijk snel in een voedingsbodem voor algen.
Dankzij deze tips hoef je het niet te veel te verversen.
Sinds 1 juli kan je weer genieten van een verfrissende duik in de openbare zwembaden, zowel buiten als binnen. Vooraf reserveren en de regels respecteren is de boodschap. Zet je toch liever een zwembadje op in eigen tuin? Water is deze zomer heel schaars … Dankzij deze tips hoef je het niet te veel te verversen.
Haal met een schepnet alles wat niet in het water thuis hoort eruit. Bladeren, gras en verdronken insecten veranderen namelijk snel in een voedingsbodem voor algen.
Zet het zwembad niet onder of dicht bij een grote boom. Dat bespaart je heel wat gevis naar bladeren, takjes, insecten …
Zet een emmer of teiltje met water neer naast het zwembadje. Als iedereen voor de plons even zijn voeten afspoelt, scheelt dat een hoop gras en zand in het zwembad.
Eerst zwemmen, dan opdrogen en insmeren met zonnecrème. Of eerst waterproof zonnecrème aanbrengen en dan lang genoeg laten intrekken voor je een duik neemt. Anders komt er een vetlaagje op het water.
Gebruik je het zwembadje een tijdje niet? Trek er een zeil over. Zo kan het water niet vuil worden of verdampen. ’s Avonds dek je het sowieso best af, om de warmte van het water beter te bewaren tot de volgende dag.
Hoe groter het volume, hoe interessanter om het water zolang mogelijk te gebruiken. Met een eenvoudige filterpomp, testkitje, chloortabletten en een pH-verhoger of pH-verlager hou je je zwembad in topvorm. De ideale pH-waarde ligt tussen 7,2 en 7,4.