vader die met zijn kind met handpaddles quick'in zwemt

Hoe gebruik je je quick’in-paddles?

Zwemmers van alle niveaus gebruiken tijdens hun trainingen erg vaak zwempaddles, dit zijn immers doeltreffende en polyvalente accessoires om je zwemtechniek op alle vlakken te verbeteren.

Zwempaddles bevorderen vooral je zwemtechniek en je stuwkracht in het water. Wanneer je de tijd neemt om aan die twee facetten te werken, zal je veel resultaatgerichter kunnen zwemmen tijdens je trainingen en/of zwemwedstrijden!

In dit artikel willen we je leren hoe je je zwempaddles goed plaatst en gebruikt zodat je je techniek perfectioneert en meer kracht krijgt bij het zwemmen!

Het water in!

Je quick’in-paddles gebruiken

Geen verrassingen hier! Zelfs al worden de Quick’In-zwempaddles een beetje anders bevestigd dan de klassieke paddles, je gebruikt ze ook gewoon als “handpaddles”.

Leg je handpalm op de bovenkant van de paddles, bevestig ze met het riempje en met de Quick’In-vin. Zorg ervoor dat je ze correct afstelt zodat ze je niet hinderen bij het zwemmen.

Opgelet: als je om je spieren geeft, moet je ze sparen en niet nutteloos laten afzien... (je mag ze wel eens nuttig laten afzien binnen de grenzen van de redelijkheid).

Denk eraan dat je je paddles niet gebruikt zonder voorafgaande opwarming, anders loert tendinitis om de hoek! Zwempaddles stellen inderdaad je schouders erg op de proef, en die kunnen daaronder lijden als ze niet goed worden voorbereid op deze inspanning.

Het is ook niet goed om de hele trainingsbeurt lang met paddles te zwemmen. Je schouders zullen je er dankbaar om zijn, en bovendien doet verandering van spijs eten (knipoog)!

man die met handpaddles quick'in zwemt

Quick’in-paddles voor een betere voortstuwing

Of je nu sportieve of puur esthetische doelen (ik denk bv. aan het pronken met je mooie figuur op het strand...) nastreeft, Quick’In-paddles komen hierbij sowieso goed van pas!

Met dit hulpmiddel win je aan spierkracht en aan musculatuur omdat je over een groter voortstuwingsoppervlak beschikt. Omdat je veel meer water verplaatst met paddles dan met je blote handen, worden de inspanningen van je armen natuurlijk verveelvoudigd.

Als je zwemt met paddles kweek je aanzienlijk sterkere schouderspieren, rugspieren, triceps en alle andere spieren van je bovenlichaam, zodat je steeds verder en steeds sneller kunt zwemmen.

Tip: als je sterke spieren wilt kweken, geef dan de voorkeur aan korte trainingsreeksen met volgehouden intensiteit om je spieren te laten zwellen en je melkzuur te laten stijgen! Vergeet vooral niet om heel veel te drinken, want wie "melkzuur" zegt, zegt ook "pijnlijke krampen"!

Een interessant hulpmiddel, vind je niet? En nu hebben we het alleen nog maar over kracht gehad...

Quick’in-paddles voor een betere techniek

“Zonder beheersing stelt kracht niets voor.”

Een ander pluspunt van zwempaddles is dat ze bijdragen aan een betere zwemtechniek en dus niet alleen aan de toename van je kracht.

Hoe dan wel? Hier gaat het om!

Ze zorgen ervoor dat je je intenser concentreert op je gewaarwordingen (via de gaatjes in de paddles) en dat je je beter bewust wordt van je lichaam in het water. Zo kun je makkelijk de efficiëntiefactoren van je armbewegingen en je glijvermogen verhogen:

-Plaats je voorarm en je hand

-Zet je af

-Voer de trekbeweging uit met meer snelheid

-Hef je elleboog op bij de terugkeer boven het wateroppervlak

Tip: om deze vaardigheden nog verder te ontwikkelen, kies je het best voor langdurige trainingssessies met een lichte intensiteit. Zo kun je je nog beter concentreren op je zwemtechniek zodat de juiste beweging een automatisme wordt.

Ziezo! Het gebruik van je nieuwe Quick’In-zwempaddles kent geen geheimen meer!

Als je alles te weten wilt komen over je aankoop, lees dan ook onze technieken en tips om je zwempaddles optimaal af te stellen, te onderhouden en te bewaren. En waarom las je geen kleine armtraining in om het helemaal af te maken?