Aangepaste doelen in een denkbeeldige wereld
Een reden hebben om te wandelen is een van de manieren om de top te bereiken.
Gewapend met hun miniwandelschoenen, zonnebrillen op hun neus, petjes op hun hoofd en bedekt met zonnebrandcrème, lijken onze kleintjes op volwassenen
.
Maar ze hebben nog niet onze kracht en uithoudingsvermogen.
Daarom is het belangrijk om rekening te houden met de fysieke capaciteiten van je kinderen bij het bepalen van het doel van de dag. Als het doel te moeilijk is of te ver om te bereiken, zullen kinderen hun motivatie snel verliezen. Dat is allemaal redelijk vanzelfsprekend, maar is het wel voldoende om een doel te hebben dat aangepast is aan hun kracht om ervoor te zorgen dat ze het willen bereiken?
Laten we eens kijken naar de aard van deze doelen. Een top, een meer, een berghut? Natuurlijk kunnen deze opvallende punten van belang zijn, maar voor kleintjes zijn ze begrijpelijker als ze hun verbeelding prikkelen.
Hier komt jouw creativiteit om de hoek kijken: een van de technieken is om de wandeling als een verhaal te vertellen.
We gaan verder in het verhaal naarmate we wandelen. Zo ontdekken we trollen, eenhoorns en andere magische wezens terwijl we verder gaan.
Het doel is dan opgesplitst in kleine onderdelen waarin we naar de volgende plek lopen om het vervolg van het verhaal te ontdekken. Als bladzijden die worden omgeslagen, volgen de stappen elkaar op en haasten de kinderen zich om verder te gaan en het vervolg te ontdekken.
Missie geslaagd! Je hebt het begrepen. Je kinderen motiveren om te wandelen en vooral ervoor zorgen dat ze er plezier aan beleven, is niet altijd eenvoudig. Maar ze een passend doel geven en hun verbeelding prikkelen kan daarbij helpen.