1/ Is zaalvoetbal wel veilig genoeg voor mijn kind?
Er stroomt misschien warm bloed door de aderen van dit "voetbal voor gentlemen", maar de sport wordt tegenwoordig goed gereguleerd en blessures komen maar weinig voor.
Olivier Launois: "Kinderen lopen bij zaalvoetbal heel wat minder kans om een blessure op te lopen dan bij het gewone voetbal. Het verbod op tackles en fysiek contact beschermt de speler. Het vlakke terrein vermindert het risico op verstuikingen en omdat je binnen speelt, is opwarmen gemakkelijker en heb je minder last van je spieren. Als je dan ook nog met goede schoenen speelt, die speciaal zijn gemaakt voor het terrein en met een goede schokdemping in de zool, kan je ook het risico op een peesontsteking beperken. "
Djamel Haroun: "Op vlak van de sfeer op het veld is het belangrijk om te onthouden dat deze sport al sinds het prille begin de nadruk heeft gelegd op fair play. In Frankrijk ontwikkelde het zaalvoetbal zich in de jaren '80 in de jongerencentra, waar jongeren die niet genoeg geld hadden voor een licentie voor traditioneel voetbal elkaar ontmoetten om in een zaal te spelen." Er is hard gewerkt om de zalen op niveau te brengen en een plaats te creëren voor het publiek, zodat alles respectvol kan verlopen, zelfs als een wedstrijd wat verhit raakt. Die sereniteit is onontbeerlijk in het zaalvoetbal. Het publiek wordt steeds gevarieerder, vooral dankzij het ontstaan van opleidingen voor jongeren en meer media-aandacht voor zaalvoetbal, zoals tijdens het vorige EK."