Recept: geroosterde kikkererwten
Tussendoortjes... De ene zweert erbij, voor de andere zijn ze overbodig. Het is iets heel persoonlijk en zeker geen 'verplichting'. Luister vooral naar je eigen lichaam en behoeften. Deze week geef ik je graag een heel aantal gezonde, evenwichtige, opties mee voor als jij graag eens snackt. In mijn praktijk hoor ik van veel mensen dat zij vooral op de avond nog 'een goestingske' krijgen. Daarom geef ik jullie deze week graag het receptje mee voor geroosterde kikkererwten.
Wat heb je nodig? (voor 1-2 porties)
- 1 blik kikkererwten
- 1 el zonnebloemolie
- Kruiden naar keuze (ik ging voor klassiek met paprikapoeder en zout)
Hoe maak je het?
- Laat het blik kikkererwten uitlekken in een vergiet en spoel goed af met water. Leg de kikkererwten op een schone theedoek en rol ze (nagenoeg) droog.
- Doe in een kom en voeg de olie en de kruiden toe. Roer goed door.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de kikkererwten
- Zet de plaat in een niet-voorverwarmde oven, doe de klep dicht en draai dan pas de oven naar 150 graden. Bij mij duurt het voorverwarmen zo’n 10-15 minuten en na 50 minuten zet ik de oven uit.
- Laat de bakplaat met kikkererwten in de oven helemaal afkoelen