Salade de fusilli et poulet

Poké bowl met scampi

Beweging gaat hand in hand met goed eten. Het is daarom dat je hier nu dit heerlijke Delhaize recept kan terugvinden. Smakelijk!

Salade de fusilli et poulet

Ingrediënten voor 6 porties

450 g driekleurige quinoa
250 g verse scampi's
3 el geroosterde sesamolie
1 bosje jonge ajuin
300 g edamameboontjes
3 avocado's
1 komkommer
1 ei
1 eetlepel witte azijn
1 eetlepel mosterd
20 cl zonnebloemolie
2 el siracha saus
peper en zout
limoen

Begin met koken

Bereidingstijd: 30min.

▸ Breng de scampi’s op smaak met de sesamolie en een beetje limoensap.

▸ Spoel de quinoa met koud water tot het water helder is. Kook de quinoa vervolgens 10 minuten in een grote pot met zo’n 1,5l water. Proef of de cuisson goed is en breng op smaak met zout, peper en sesamolie.

▸ Meng het ei samen met de peper, het zout, de mosterd en de azijn in een kom en mix met 20 cl zonnebloemolie. Mix tot je een mooi homogeen beslag krijgt. Voeg 2 el. van sriracha saus toe en meng goed. Een waar pikant genot!

▸ Snijd de avocado's in plakjes. Reken een halve avocado per persoon.

▸ Snijd de komkommer in blokjes van een centimeter en breng op smaak met zout, peper en een druppel witte azijn.

▸ Snijd de ui in ultra dunne reepjes.

▸ Ontdooi de edamame in de magnetron. 5 minuten op gemiddeld vermogen (500W - 600W). Schil ze indien nodig.

▸ Verhit een grote pan met antiaanbaklaag op hoog vuur. Braad de scampi's maximaal een minuut aan op zeer hoog vuur. Voeg eventueel een paar druppels sesamolie toe om de pan te smeren.

▸ Serveer een mooie portie quinoa en garneer de kom met al je bereidingen. Scampi's, komkommer, avocado, sriracha mayonaise en jonge uitjes.