recette barres céréales

Recept: maak je eigen graanrepen

Ontdek onze twee recepten voor graanrepen. Deze energiebommetjes bewaar je in een goed afgesloten doosje om tijdens je wandeltocht van een heerlijke snack te genieten! 

Ga je een wandeltocht maken? Wat dacht je van gezonde, huisbereide snacks zonder afval?! Ze zijn niet alleen goed voor je gezondheid en de planeet maar je voelt je ook erg trots omdat je deze overheerlijke energiebommetjes gewoon zelf hebt gemaakt!

recette_barresdecereales_healthy_sain_nutrition_sport_randonnée_zerodechet_conseil_vrac_idees_piquenique_randonneenature

1. Met dadels en veenbessen

INGREDIËNTEN
- 150 g quinoavlokken (of andere granen: haver, tarwe, ...)
- 50 g veenbessen (of andere gedroogde vruchten)
- 50 g gemalen amandelen
- 15 ontpitte dadels
- 1 el kaneelpoeder
- 1 el honing (of agavesiroop)
- 1 el lijnzaad

BEREIDING
- Verwarm de oven voor op 180 °C (th. 6)
- Doe de dadels in een pot en zet ze net onder water. Breng tot het kookpunt en laat het water ongeveer een minuut koken. Mix in een blender tot je een smeuïge massa krijgt.
- Voeg de gemalen amandelen en het lijnzaad toe. Meng daarna de in stukjes gesneden gedroogde vruchten, de quinoavlokken, het kaneel en de honing onder het mengsel.
- Giet de bereiding in een rechthoekige bakvorm. Zelf gebruik ik de achterkant van een lepel om het mengsel goed uit te smeren.
- Zet ongeveer 20 minuten in de oven.
- Haal de bereiding uit de oven en laat enkele minuten staan. Terwijl je het mengsel in de bakvorm laat, snijd je er gelijkmatige repen van. Je laat de repen best goed afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt.

Barre-céréal-chocolat

2. Met zaden en chocoladevlokken

INGREDIËNTEN
- 200 g havervlokken
- 50 g zelf gekozen zaden (zonnebloempitten, pompoenpitten, lijnzaad, sesamzaad, ...)
- 150 g appelmoes
- 4 el zwarte chocoladevlokken
- 2 el honing

VOORBEREIDING
- Verwarm de oven voor op 180 °C (th. 6)
- Meng de appelmoes, de havervlokken en de zaden. Voeg de chocoladevlokken en de honing toe.
- Giet de bereiding in een rechthoekige bakvorm. Zelf gebruik ik de achterkant van een lepel om het mengsel goed uit te smeren.
- Zet 15 tot 20 minuten in de oven.
- Haal de bereiding uit de oven en laat enkele minuten staan. Terwijl je het mengsel in de bakvorm laat, snijd je er gelijkmatige repen van. Je laat de repen best goed afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt.

recette_barresdecereales_healthy_sain_nutrition_sport_randonnée_zerodechet_conseil_vrac_idees_piquenique_randonneenature