Recept: Preworkout broodpudding

Recept: preworkout broodpudding

Het ideale receptje om vol energie aan je workout te beginnen. Geniet van deze broodpudding met een leuke twist!

Ingrediënten

- 350 g (oud) brood
- 3 sneetjes peperkoek
- 100 g appelmoes
- 1 rijpe banaan
- 1 zoete appel
- 500 ml magere melk
- 4 medjool dadels
- 50 g vanille puddingpoeder
- 1 el kaneelpoeder
- 1 snuifje zout

MATERIAAL
- Cakevorm
- Bakpapier

Zo maak je het

- Snij de dadels in kleine stukjes.

- Plet de banaan met een vork en doe hem bij de dadels, samen met de appelmoes, vanillepudding, rozijnen, kaneelpoeder en zout.

- Scheur de sneetjes brood en peperkoek in stukjes (de korstjes van het brood kan je gewoon mee gebruiken) en voeg bij de rest. Schil ook de appel, snij in kleine stukjes en voeg toe.

- Verwarm de melk tot ze lauw is. Giet nu ook de lauwe melk in de mengkom en roer nogmaals goed om.

- Bekleed een bakvorm met bakpapier. Giet het beslag in de bakvorm. Bestrooi eventueel nog met wat extra kaneelpoeder.

- Bak de broodpudding gedurende 45 min in de oven op 180 °C.

- Haal de broodpudding uit de oven en laat volledig afkoelen. Bewaar in de koelkast of op een koele plaats. Zo blijft de broodpudding zeker nog 3 dagen goed