Breakfast pancakes met slechts drie ingrediënten
Doe de banaan in een kom samen met de eieren en het havermout. Mix deze toch een glad geheel met een staafmixer. Als je fan bent van kaneel (net als ik) dan kan je hiervan ook een lepeltje toevoegen.~
Indien je geen staafmixer hebt dan kan het ook zonder: plet de bananen dan eerst in een kom. Voeg nadien de eieren en het havermout toe. Meng goed! Het mengsel zal minder glad zijn, maar daarom niet minder lekker.
Doe een beetje olijfolie in een pan en warm op op een middelmatig vuur.~
Tip: maak de pannenkoekjes niet te groot. Ik gebruik meestal een pollepel en maak er zo kleine rondjes van. Als je ze te groot maakt, zijn ze vaak moeilijker om om te draaien.~
~
Laat de pannenkoekjes bakken tot ze loskomen en goud bruin zien. Draai ze dan om. Dit gaat meestal erg snel, dus zorg ervoor dat ze niet aanbranden ;-) ~
Herhaal deze procedure tot het mengsel volledig leeg is. ~
~
Als kers op de kaars, raad ik enkele lekkere toppings aan. Ik wissel vaak af: extra fruit, magere platte kaas, crunchy pindakaas, donkere chocoladestukjes,... Choose your own topping to make it perfect!~
~
:-) En dan nu… Smullen maar!
---
Het volgend receptje is ook een leuke. Want ‘s avonds (en stiekem ook overdag) hebben we toch allemaal van die kleine goestingskes. Wel, dit is jouw ideale healthy pleasure! ~