Waarom een short met een verstelbare tailleband? En een naamlabel?
Omdat de vorm van de buik bij elk kind sterk kan verschillen, hebben we rekening gehouden met de grootste wens van ouders wanneer we ze vroegen wat ze belangrijk vinden aan een kinderbroek of -short: een taille die je kan verstellen. Doel: ervoor zorgen dat de broek blijft zitten, hoe je kind ook beweegt.
En omdat een kleuter van vijf nog niet ziet wat de voor- en achterkant is, hebben we ook een leuk naamlabel aangebracht zodat hij de achterkant meteen herkent. Dat bespaart je als ouder weer tijd!
Kinderen en aankleden
Tussen 2 en 3 jaar willen kinderen steeds meer dingen zelf doen, dus ook zich aankleden. Je "grote peuter" wil het absoluut alleen kunnen, maar dat lukt niet altijd even goed omdat hij de fijne motoriek nog moet oefenen. Je jas dichtdoen, je broek goed aantrekken, je trui aantrekken zonder dat je hoofdje erin blijft steken ... allemaal niet zo eenvoudig als je nog klein bent.
Het kind helpen in zijn drang naar zelfstandigheid
Ons productontwikkelingsteam ging de uitdaging aan om kinderen zo snel mogelijk zelfstandig te maken bij het aankleden. Met ritsen die gemakkelijk te sluiten zijn, een wijde halsopening, rekbare stoffen en ruime modellen zodat je kind zijn trui zelf over het hoofd kan trekken zonder verstrikt te raken, visuele markeringen zodat hij weet wat links/rechts en voorkant/achterkant is... Al die kleine dingen helpen je kind om stap voor stap zelfredzaam te worden en zich helemaal zelf aan te kleden!
Partnerschap met een psychomotorisch therapeut
Bij de productontwikkeling laten we ons bijstaan door een psychomotorisch therapeut om inzicht te krijgen in de ontwikkeling van zelfstandigheid bij kinderen en hoe kinderkleding hierbij kan helpen. "Het is belangrijk dat het kind niet ontmoedigd raakt. Kijk welke dingen je kind al aankan en laat hem die zoveel mogelijk zelf doen, door de herhaling zullen ze uiteindelijk een automatisme worden", vertelt Agathe, psychomotorisch therapeut en onze partner.
Elke dag 60 minuten actief bewegen
Volgens de aanbevelingen van de WHO zou een kind om gezond op te groeien elke dag 180 minuten actief moeten bewegen. Waarvan 60 minuten matig tot intens actief vanaf de leeftijd van 3 jaar!
Regelmatig aan lichaamsbeweging doen vanaf heel jonge leeftijd is goed voor de lichamelijke en verstandelijke ontwikkeling van een kind. Meteen wordt ook de basis gelegd voor een gezonde levensstijl, die gezondheidsproblemen in het latere leven zal beperken.