Hoe deze vriesdroogmaaltijd bereiden?
Open het zakje en breng de twee uiteinden naar elkaar, zodat ze elkaar raken.
Vul vervolgens met warm water tot streepje 5 (400 ml). Meng met je bestek goed door elkaar, sluit de rits, wacht 9 minuten en maak het zakje weer open.
Meng opnieuw en geniet van je maaltijd.
Je kan de hoeveelheid water naar smaak aanpassen. Jij bent de chef!
Recept en volume aangepast aan fysieke activiteiten in de natuur.
Wat is het verschil tussen vriesdrogen en drogen?
Beide bewaarwijzen onttrekken het water aan voedsel via een droogproces, zij het via kou of hitte.
Vriesdrogen onttrekt het water uit het voedingsmiddel door het direct van vaste (bevroren) toestand te laten overgaan naar gastoestand.
Die methode laat toe om de voedingswaarde en smaak en geur van de voedingsmiddelen te behouden.
Dehydrateren is het op hoge temperatuur drogen van voedingsmiddelen. Het water in de voedingsmiddelen verdampt.
Wat kunnen we je nog meer vertellen over de vriesdroogmaaltijd dahl met rijst en linzen?
Ingrediënten uit de biologische landbouw.
Vegetarische maaltijd.
Geproduceerd in Polen.
Voedingswaarde
Voedingswaarden: 100 g | 170 g (= 1 maaltijd)
Energiewaarden: 1801 kJ - 428 kcal | 3062 kJ - 728 kcal
Vetten: 9,9 g | 17,0 g
waarvan verzadigde vetzuren: 7,5 g | 13 g
Koolhydraten: 67,0 g | 114,0 g
waarvan suikers: 7,5 g | 13,0 g
Vezels: 7,8 g | 13,0 g
Eiwitten: 16,0 g | 27,0 g
Zout: 1,6 g | 2,7 g