Hoe deze vriesdroogmaaltijd bereiden?
Open het zakje en breng de twee uiteinden naar elkaar zodat ze elkaar raken. Vul vervolgens met warm water tot streepje 5 (250 ml). Omroeren. Sluit de ziplock. Wacht 9 minuten, roer nog even goed door en klaar.
Bij bereiding met koud water 30 tot 45 minuten wachten.
Je kan de hoeveelheid water aanpassen volgens je smaak. Jij bent de chef!
Vriesdrogen en dehydrateren?
Beide technieken haalden hun inspiratie uit de natuur. Ze onttrekken water uit voedingsmiddelen om die langer te bewaren, door ze te drogen met koude of met warmte.
Vriesdrogen onttrekt het water uit het voedingsmiddel door het direct van vaste (bevroren) toestand te laten overgaan naar gastoestand.
Dehydrateren is het op hoge temperatuur drogen van voedingsmiddelen. Het water in de voedingsmiddelen verdampt.
Hoe worden de maaltijden bereid?
Bij Forclaz willen we je steeds meer 100% gevriesdroogde producten bieden.
Vriesdrogen droogt voedingsmiddelen op lage temperatuur waardoor voedingswaarde en smaak beter bewaard blijven en geen extra bewaarmiddelen of additieven nodig zijn.
Hierdoor kunnen we maaltijden bereiden die ook echt lekker smaken, bijna alsof je ze thuis zelf hebt gemaakt!
Droge voedingsmiddelen (rijst, pasta, couscous enz.) zijn uit zichzelf al lang houdbaar en moeten dus niet worden gevriesdroogd.
De pluspunten van deze couscous met groenten
Recept en volume aangepast aan outdooractiviteiten.
Ingrediënten uit de biologische landbouw.
Geproduceerd in Polen.
Gewicht en afmetingen
Gewicht bereid: 350 g
Droog gewicht: 100 gram
Gewicht zakje: 12 g
Afmetingen zakje: 17,5 x 18,5 x 6,0 cm
Totaalgewicht: 112 g met zakje
Verpakt onder beschermende atmosfeer. Volledig te consumeren na opening.
Voedingsmiddelen blijven niet voor eeuwig vers. Na verloop van tijd vermindert de kwaliteit en bederven ze. Om het bedervingsproces tegen te gaan en onze gerechten zo lang mogelijk vers te houden, doen er we voor het afsluiten van de verpakking een voedingsgas (stikstof E941) bij. Stikstof is een inert en reukloos gas dat de oxidatie tegengaat door vochtdeeltjes te verwijderen.
Voedingswaarde
Voedingswaarden: 100 g (=1 portie)
Energiewaarden: 1566 kJ - 372 kcal
Vetten: 9 g
waarvan verzadigde vetzuren: 1,5 g
Koolhydraten: 55,0 g
waarvan suikers: 11 g
Vezels: 9,5 g
Eiwitten: 14,0 g
Zout: 2,3 g