Blackball/snookerkeu 300 122 cm

€2000
Ref. : 963021

Onze productontwikkelaars, zelf bevlogen biljarters, bieden je deze keu aan. Hij is de perfecte keuze om kennis te maken met blackball en snooker, zelfs als je maar weinig ruimte hebt.

Ben je op zoek naar een keu om kennis te maken met blackball of snooker? Met zijn korte lengte is dit model heel wendbaar, ideaal voor beginners.

Beschikbaar in de winkel

Onze diensten:

  • Gratis afhaling in de winkel
  • Gratis levering vanaf 59,99€
  • Gratis retour tot 365 dagen na aankoop
  • Minimum 2 jaar garantie

Productvoordelen

Nauwkeurigheid

Begin in alle precisie, met deze rechte (monoblok) keu met pomerans van 10 mm.

Vlotte montage / demontage

De keu bestaat uit één deel en hoeft dus niet in elkaar te worden gezet.

Eenvoudig transport

Eendelig, dus minder gemakkelijk mee te nemen dan een keu in twee delen.

Modulariteit

Deze blackball/snookerkeu is niet compatibel met een verlengstuk.

Stevigheid

Messing ferrule van 0,5 cm. Geen joint = extra stevigheid. Van zacht hout.

Technische informatie

Het gewicht van je biljartkeu

Als je net begint, heb je een zware keu nodig om de ervaring van het stoten beter te voelen. Deze keu van 122 cm weegt ongeveer 365 gram, of 17 oz (tolerantie van 10%). Het exacte gewicht is niet gegarandeerd: de dichtheid van de houtvezel verschilt van bos tot bos, zelfs van dezelfde houtsoort; zelfs binnen een boom kunnen er grote verschillen zijn, afhankelijk van de blootstelling aan de zon en het deel van de boom waar het hout vandaan komt (kruin, stam ...).

De afmetingen van je keu. Waarom een kleinere keu?

Je blackball/snookerkeu is 122 cm lang, of 48 inches (1 inch = 2,54 cm).
Dankzij het kleine formaat kan je gemakkelijker in kleine ruimtes spelen. Het is ook geschikt voor de wat kleinere spelers en speelsters, of zelfs voor kinderen. Wil je de ideale lengte van je keu weten? Onthoud dan dat het uiteinde tot je schouder moet reiken.

Waarom kunnen we de rechtheid van onze keus niet garanderen?

Al onze keus worden met de hand gemaakt. Na de productie wordt de rechtheid van elke keu, stuk voor stuk, gecontroleerd. Maar keus worden van hout gemaakt, en kunnen dus lijden onder verschillen in temperatuur en vocht bij het vervoer en de opslag. Die omstandigheden kunnen in de loop van de tijd een invloed hebben op de rechtheid van de keu.
Dit gebrek aan stabiliteit is inherent aan het ontwerp van keus en vind je bij alle keus op de markt.

Waarom tulpenboomhout?

De snooker/blackballkeu Discovery 300 is gemaakt van tulpenboomhout.
Dat is een zachte houtsoort die vaak gebruikt wordt voor meubels, vanwege zijn technische kenmerken en toegankelijkheid. De belangrijkste troef is dat het snel droogt zonder te vervormen en recht groeit (waardoor het hout dus van nature recht is). Dat maakt het een goede optie voor biljartkeus, die ook zo recht mogelijk moeten zijn.

Fysieke kenmerken en technische gegevens van tulpenboomhout

Tulpenboomhout heeft een druksterkte van 35 MPa en een statische buigsterkte van 62 MPa (bij 12% vochtgehalte).
Of om het in simpele woorden te zeggen: deze keu van tulpenboomhout is stevig, stabiel en kan tegen een stootje.
Maar dat allemaal wel minder dan een keu van esdoorn- of essenhout. Die twee houtsoorten hebben specifieke kenmerken waardoor ze nog steviger en stabieler zijn (maar ze zijn ook duurder).

Hoe bewaar je een biljartkeu?

Om je keu zo goed mogelijk te bewaren, berg je ze goed beschermd tegen vocht en temperatuurveranderingen op.
Steek de keu na elke partij plat in de keuhoes of -koffer: als je ze tegen de muur laat staan, loop je het risico dat de keu vervormt. Heb je geen hoes, bewaar je keu dan zo verticaal mogelijk, in een keurek bijvoorbeeld, om ervoor te zorgen dat ze recht blijft en niet vervormt.

Wist je dit? De pomerans van je biljartkeu moet je onderhouden.

Of het nu komt door temperatuurverschillen of simpelweg door het gebruik, de pomerans van je keu kan beschadigd raken en aan nauwkeurigheid verliezen. Het is dus belangrijk ze regelmatig te onderhouden. Dat is heel eenvoudig:
1/ Haal de beschadigde pomerans van je keu
2/ Schuur de nieuwe pomerans glad met wat schuurpapier
3/ Plak de pomerans op de keu
4/ Trim de pomerans met een cutter
Onze productingenieur vertelt je er alles over > https://www.decathlon.be/nl/c/well/een-pomerans-vervangen-hoe-repareer-je-een-biljartkeu_687cba2d-a2f3-4ff5-b766-8e7d51793064

Waarom een monoblok keu?

Dit is een monoblok keu (eendelig): die zijn rechter, steviger en gaan langer mee dan een keu uit twee delen met een joint. Ze zijn dan wel weer minder gemakkelijk mee te nemen (aangezien ze uit een stuk bestaan), en dus vooral geschikt voor wie thuis snel en eenvoudig wil kunnen spelen: je hoeft de keu niet in elkaar te zetten, ze is altijd direct gebruiksklaar!

Advies van het team: hoe houd je een biljartkeu vast?

Voor een goede houding moet je de keu zo horizontaal mogelijk met de biljarttafel houden. Je onderarm en je pols moeten volledig recht op je keu staan. De beweging van de backswing komt volledig uit je elleboog. Houd je schouder gefixeerd en je pols soepel, om te voorkomen dat de keu op het einde te ver mee omhoog komt. De rest van je lichaam mag niet bewegen, enkel de onderarm van je achterste arm beweegt.

Welke keu voor welk gebruik?

Biljart is een gevarieerde sport met tal van verschillende disciplines: pool, blackball, driebanden, snooker, om er maar een paar te noemen!
Elke discipline heeft haar eigen regels, haar eigen denkwijze... Maar ook een specifiek gebruik, en meer of minder grote ballen.
De keuze voor de juiste keu begint bij de discipline waar ze voor bestemd is!
Een klein overzicht van de maten van de pomeransen die doorgaans in de verschillende disciplines worden gebruikt:
> pool: 13 mm
> driebanden: 11-12 mm
> snooker: 9-10 mm
> blackball: 8-9 mm

Garantie

2

Gewicht

0.54 kg

Overige informatie

Samenstelling

Stoppers: 100.0% Hout Tip: 100.0% Leder Bumper: 100.0% Nitrilbutadieenrubber Klemring: 100.0% Messing

VOORRAADADVIES

Deze keu is gemaakt uit hout: om te voorkomen dat hij vervormt bewaar je hem best horizontaal, beschermd tegen zon, vocht en temperatuurschommelingen.

Goedgekeurd door

Corentin, Manon, Denis en Bérangère, leden van het Pongori-team dat goud en zilver behaalde op het kampioenschap driebanden.

Gebruikersbeoordelingen

Vraag & antwoord