Een barbecue die verschillende bereidingsmogelijkheden biedt
Veelzijdig, je kan hem op verschillende manieren gebruiken:
- als gewone barbecue voor lekker gegrild vlees, vis, groenten ...;
- als kooktoestel, plaats vuurbestendige kook- en bakpannen of een plancha plaat op het (stabiele) rooster;
- als vuurkorf, voor onvergetelijke avonden rond het kampvuur!
Samenstelling van de barbecue
1 frame met poten | 1 houtskoolbak | 1 barbecuerooster | 1 pook | 1 deksel | 1 asrooster | 1 opbergdoos
Gebruiksvoorzorgen - Lees de handleiding
Ga eerst en vooral na of je op die plek vuur mag maken of mag barbecueën en plaats de barbecue altijd op minstens 5 meter afstand van een tent of woning. Niet gebruiken in een afgesloten ruimte.
Tijdens het gebruik:
- De barbecue wordt erg heet, raak hem niet aan tot hij volledig afgekoeld is, of gebruik ovenhandschoenen.
- De vlammen kunnen hoog oplaaien. Let goed op bij wind, dan zijn de vlammen hoger.
Gebruiksadvies voor heerlijk barbecueën
Let op! Het rooster wordt warm. Gebruik altijd de pook.
Leg het voedsel op het rooster met een vork, tang of dergelijke. Het voedsel mag niet direct in contact komen met vuur, eventueel haal je het even weg van het vuur.
Draai het voedsel geregeld om. Als je voedsel klaar is, kan je het op de deksel leggen.
Opbergadvies
Laat het barbecuerooster na gebruik een paar minuten met gesloten deksel op hoog staan. De kracht van de branders zal alle vetresten wegbranden. Er zal rook uit de barbecueopening komen.
Als je klaar bent, blijft de barbecue nog lang heet. Laat hem afkoelen en berg hem pas wanneer hij volledig afgekoeld is op in zijn opbergdoos.
Onderhoudsadvies
Als je klaar bent met barbecueën maak je het nog warme rooster schoon met de metalen grillborstel.
Als de hele barbecue goed afgekoeld is, kan je hem schoonmaken met warm water en een sopje. Gebruik een speciale spons en/of borstel om alle hardnekkige aangebrande en vetresten te verwijderen. Laat de barbecue daarna goed drogen voor je hem opbergt. Deze barbecue is van 100% roestvrij staal en roest dus niet.