DE ZICHTBAARHEIDSNORM EN17353
De zichtbaarheid van dit regenjack werd door een extern Fins laboratorium gecertificeerd volgens de erg strenge norm EN17353. Het jack garandeert een uitstekende zichtbaarheid overdag (dankzij de fluogele kleur) en 's nachts (dankzij de sterk reflecterende elementen). De norm vereist ook zichtbaarheid over 360°. Je bent dus altijd en in alle omstandigheden zichtbaar voor automobilisten.
WATERDICHTHEID VAN DE STOF
We meten in welke mate een stof bestand is tegen waterdruk, die wordt uitgedrukt in mm waterkolom (test gebaseerd op de ISO-norm 811). Hoe hoger de drukwaarde, hoe beter de stof waterdicht is.
Het regenjack RC120 behaalde de volgende resultaten: 3.000 mm zonder wasbeurt, 2.000 mm na 5 wasbeurten.
ADEMEND VERMOGEN VAN DE STOF
RET => 7,95
Om te weten of een stof ademt, meten we de waterdampdoorlatendheid of RET-waarde (gebaseerd op ISO-norm 11092). Hoe lager die waarde, hoe beter de transpiratiedampen van je lichaam kunnen ontsnappen en hoe beter de stof dus kan ademen.
• RET < 6: extreem ademend, geschikt voor intensieve inspanningen
• RET 6-12: zeer ademend, geschikt voor matige inspanningen
• RET 12-20: ademend, onaangenaam bij inspanningen
• RET >20: weinig ademend, niet geschikt voor inspanningen
STOF MET MEMBRAAN OF MET COATING?
Het regenjack RC120 is voorzien van een stof met coating.
Een coating is een soort verflaagje aan de binnenkant van de stof om deze waterdicht te maken. Een coating is goedkoper dan een membraan en moet worden beschermd met een voering.
Een membraan is een soort flinterdunne plastic laag met microperforaties (polyurethaan) die een stof waterdicht maakt met behoud van het ademend vermogen. Een stof met een membraan is soepeler, lichter, slijtvaster en beter ademend dan een stof met coating.