Waarom fitnesschoenen dragen?
Studies van ons sportslab hebben aangetoond dat bij het fitnessen veel verschillende bewegingen worden gemaakt die sterk verschillen van bewegingen bij andere sporten. Bewegingen zoals draaien, met beide voeten tegelijk springen, squats, lunges. We ontwikkelen al onze schoenen zo dat ze je helpen om die bewegingen goed uit te voeren zonder gevaar voor blessures. Met schoenen die speciaal bedoeld zijn voor fitness loop je 20% minder risico op blessures dan met hardloopschoenen.
DROP VAN DE ZOOL: het hoogteverschil tussen de voor- en achterkant van de voet
Al onze fitnessschoenen hebben een drop van 4 mm. Die drop van 4 mm betekent dat je houding natuurlijker aanvoelt (blote voeten = drop 0). Weet dat wanneer je gewend bent om schoenen te dragen met een hoge drop (bijv. hoge hakken in het geval van vrouwen), je wat tijd zult nodig hebben om je aan te passen aan je nieuwe schoenen.
Flexibel in alle richtingen
Waarom is dat belangrijk?
Studies hebben uitgewezen dat de buig-strekbehoefte bij fitness 1,7 keer hoger ligt dan bij hardlopen. Ook beweegt de enkel anders bij fitness dan bij hardlopen. Die studies hebben uitgewezen dat er voor fitness een specifieke behoefte is aan buigzaamheid en torsie, die anders is dan bij hardlopen. Daarom ontwikkelen we zogeheten 'multidirectionele' schoenen waarmee je ongehinderd in alle richtingen beweegt tijdens het fitnessen.
Steun voor de voorvoet
Waarom is dat belangrijk?
De ondersteuning aan de voorvoet, waar je bij fitness het meest op steunt, helpt je om je evenwicht te bewaren wanneer je de grond raakt om van richting te veranderen.
Demping aan de voorvoet
Waarom is dat belangrijk?
Bij fitness doet de impact tussen voet en vloer zich voor aan de voorvoet, terwijl dat bij hardlopen aan de hiel is.
We ontwerpen onze schoenen met een optimale demping aan de voorvoet, om je lichaam te beschermen tegen herhaalde schokken en te zorgen voor meer stabiliteit bij de afzet zodat je de bewegingen vlotter na elkaar kunt uitvoeren.
Hoe wordt dit bewezen? PRODUCTTEST
In onze labs doen onze onderzoekers bewegingsanalyses met sensoren die heel nauwkeurig de reacties van het menselijk lichaam meten. Maar omdat er niets boven de ervaring op het terrein gaat, testen we onze artikelen ook in verschillende fitnesszalen, waar ze worden gedragen.
Dankzij al die tests kunnen we technische en betaalbare artikelen aanbieden, met één doel voor ogen: zorgen dat jij kunt sporten in de beste omstandigheden.
Een zool die bestaat uit 3 lagen
"Een slijtzool in rubber voor de slipvastheid; een KalensoleⓇ tussenzool in EVA-schuim voor de demping; en een binnenzool in PebaxⓇ, een thermoplastisch elastomeer, met een laagje polyurethaan voor een goede afzet; een combinatie die garant staat voor die perfecte, veerkrachtige demping.
"
Het voordeel? Geen strepen op de vloer.
De zool van deze schoen is zo ontworpen dat hij geen sporen nalaat.
Kan je met fitnessschoenen ook lopen op de loopband?
Onze fitnessschoenen zijn specifiek ontworpen voor cardiofitness. Ze zijn echter ook geschikt om te lopen op een loopband, maar niet te lang.
Wil je je bijvoorbeeld even opwarmen of uitlopen voor of na een training, dan zijn ze de perfecte keuze.
Loop je echter hoofdzakelijk op de loopband of buiten, dan raden we je aan om voor echte hardloopschoenen te kiezen.
Fitnessschoenen, enkel voor binnen?
Cardiofitness wordt voornamelijk beoefend in een sportzaal en/of thuis. Onze schoenen zijn dan ook bestemd voor binnengebruik. Het zachtere rubber is specifiek voorzien op gebruik in sportzalen. Als je met deze schoenen buiten loopt, op asfalt, zal het rubber voortijdig verslijten. De slipvastheid van onze zool wordt getest op zaal- en woningvloeren, het rubber is bedoeld om voldoende antislip te zijn voor cardiofitness.