Een nieuw recept, op basis van jullie feedback
Jullie vonden de oude versie te plakkerig in de verpakking en daarom moeilijk in volle inspanning te eten. Wat hebben we concreet gedaan om dat probleem op te lossen?
We voegden twee stabiliserende ingrediënten toe aan het recept:
- citroenzuur (dat zat ook al in de oude versie),
- en natriumcitraat uit citroen.
Het resultaat? Onze 50 testpersonen zeiden volmondig ja tegen zowel de smaak als de heerlijk zachte textuur ... En hij is niet plakkerig!
Een lokaal product, zo hebben we het graag
Wil je graag weten waar die fruit jellies die met je meegaan op avontuur worden gemaakt? Nou, vooruit dan! We kunnen verklappen dat ze het levenslicht zien in een fabriek in Zuid-Frankrijk, "al zo'n vijftien jaar onze partner," vertelt Juliette, voedingsingenieur.
De appel en peer, die zijn Frans, daar vertellen we straks nog wat meer over. De suiker ook. De andere vruchten worden geïmporteerd uit andere Europese of niet-Europese landen waar het klimaat de fruitteelt mogelijk maakt.
Waarom zit er appel of peer in de fruit jellies?
Een goede vraag, zeker als je fruit jellies met citrus- of aardbei-cranberrysmaak hebt gekocht. Geen zorgen, het gaat niet om een of ander bizar bedenksel van onze chef Gertrude. Nee, appels en peren zijn gewoon de twee basisingrediënten van ons recept. Ze worden met zorg uitgekozen door onze leverancier waar we het daarnet al over hadden.
Een product ontwikkeld voor duursporters
60 gram koolhydraten (=suikers) per uur dat je sport, dat raden de voedingsdeskundigen aan voor inspanningen van meer dan 3 uur. Deze fruit jellies van 25 gram bevatten 21 gram koolhydraten per stuk, waarvan 16 g enkelvoudige suikers. We raden je aan om de eerste jelly na 30 minuten sporten te verorberen. Twee per uur dus (of een fruit jelly en een gel of reep), in combinatie met een isotone sportdrank.
Gemakkelijk open en dicht!
Vanaf nu hoef je niet langer het plastic met je tanden open te scheuren (waarbij je dan ook nog eens een stukje binnenkrijgt...). Vanaf nu hoe je niet langer te kiezen tussen alles in één keer verorberen of het overschot zo in je zak stoppen, met alle (kleverige) gevolgen van dien.
Dankzij de kleefstrip gaat het openen heel gemakkelijk. De slimme sluiting beschermt je snack perfect tot je er de volgende keer een hap van neemt!
Wat is het nut van de verschillende ingrediënten?
● Suiker en maltodextrine voor energie.
● Glucosestroop voor de textuur.
● Glycerol voor de textuur en de stabiliteit.
● Pectine voor de textuur. Een geleermiddel dat ook gebruik wordt om jam te maken, en dat van nature aanwezig is in fruit.
● Acerolapoeder, een superfood en bron van vitamine C!
● Vitamine B1, B3 en B6 tegen de vermoeidheid: want een lach op je finishfoto, daar gaat het toch ook om!
● En de rest vind je in het stukje 'Een nieuw recept, op basis van jullie feedback'
Voedingswaarde
Voedingswaarde: 100 g | 25 g (= 1 jelly)
Energiewaarde: 334 kJ - 1418 kcal | 84 kJ - 355 kcal
Vetten: < 0,5 g | < 0,5 g
waarvan verzadigde vetzuren: < 0,1 g | < 0,1 g
Koolhydraten: 82 g | 21 g
waarvan suikers: 66 g | 17 g
Eiwitten: < 0,5 g | < 0,5 g
Zout: 0,48 g | 0,12 g
Vitamine B1: 0,66 mg (60%)* | 0,165 mg (15%)*
Vitamine B3: 9,6 mg (60%)* | 2,4 mg (15%)*
Vitamine B6: 0,84 mg (60%)* | 0,21 mg (15%)*
Vitamine C: 48,0 mg (60%)* | 12,0 mg (15%)*
*% van de dagelijkse referentie-inname