Gedetailleerde beschrijving
Beschermplaatjes uit gegoten polyethyleen op de handrug en het eerste kootje van elke vinger, bekleed met een zacht en soepel schuim. Het schuim bedekt eveneens de basis van de duim aan de kant van de handrug, de overgangen tussen de plaatjes en de buitenste zijrand van de hand. Brede opening op de palm, voor een stevige, vaste grip op je stick. Vinger per vinger aantrekken. Polssluiting met elastische klittenbandstrap.
Welke maat kiezen?
De onderstaande tabel is een goede referentie:
Meet de omtrek van je hand:
- 15,2 cm tot 17,8 cm -> XS
- 17,8 cm -> S
- 20,3 cm -> M
- 20,3 cm tot 22,9 cm -> L
Veiligheidsadvies
Hockey moet in de eerste plaats leuk zijn. Denk aan je veiligheid. Draag altijd een bitje, scheenbeschermers en een hockeyhandschoen. Draag hockeyschoenen met beschermende verstevigingen en een zool aangepast aan de ondergrond. Draag een masker en specifieke handschoenen bij de strafcorners. Altijd, dus zowel bij wedstrijden als trainingen.
Hoe kun je je hand beschermen?
"Een hockeyhandschoen is een persoonlijk beschermingsmiddel. Hij moet voldoen aan de geldende normen, zoals de Europese PBM-verordening 2016/425.
Bij hockey loop je het risico dat je hand wordt geraakt door de bal of de stick van een tegenstander, draag dus een handschoen om je linkerhand te beschermen. Een hockeyhandschoen is voorzien van een beschermplaat in voorgevormde kunststof op de handrug en op één of twee vingerkootjes, en doorgaans bekleed met schuimstof om de schokken te dempen.
Hoe kun je je hand beschermen? (vervolg)
Bij sommige handschoenmodellen is de duim alleen beschermd met schuimstof. Een handschoen met open palm is ideaal, die zorgt ervoor dat je de greep van je stick goed voelt terwijl de binnenkant van je vingers doorgaans bedekt is met een slipvaste stof.
Vervang je handschoen volgens de instructies van de fabrikant, en in elk geval als hij tekenen van slijtage begint te vertonen.
Voor de aansprakelijkheid van de fabrikant verwijzen we naar de handleiding.
Alleen linkerhand
De linkerhand moet je het best beschermen, die wordt ook het meest blootgesteld. Er bestaan ook rechterhandschoenen.
Goedgekeurd door onze atleten
Laura Nunnink [speelster bij de Nederlandse nationale ploeg, Europees kampioen in 2017, 2019 en 2021, wereldkampioen in 2022, vice-olympisch kampioen in Rio, olympisch kampioen in 2020 en speelster bij HC Den Bosch (Nederland)], Jill Boon [voormalig kapitein en 302 bij de Belgische nationale ploeg, olympische deelname (Londen 2012), speelster bij Royal Racing Club de Bruxelles (België)]; Berta Bonastre [ex-speelster bij de Spaanse nationale ploeg, bronzen medaille op de wereldbeker 2018 en Europees kampioenschap 2019
Goedgekeurd door onze atleten (vervolg)
kapitein van Oranje-Rood (Nederland)], Terrance Pieters [speler bij de Nederlandse nationale ploeg en speler bij Kampong (Nederland)], Victor Charlet [kapitein van de Franse nationale ploeg, speler bij de Waterloo Ducks (België), wereldbeker in 2018, 2023] en Mattéo Desgouillons [speler bij de Franse nationale ploeg, speler bij La Gantoise (België), wereldbeker 2023]
Informatie
De hier vermelde informatie is afkomstig van de fabrikant of door ons vastgesteld op basis van stalen van de fabrikant.
Ontwikkeling
Deze handschoen werd ontwikkeld door ons productontwikkelingsteam, stuk voor stuk enthousiaste hockeyspelers (productmanagers, designers, ingenieurs, modelmakers, stilisten, prototyping en labmedewerkers), in samenwerking met onze atleten (zoals Jill Boon, Berta Bonastre, Laura Nunnink, Manuela Urroz, Thomas Briels, Victor Wegnez, Terrance Pieters, Victor Charlet en Mattéo Desgouillons)