Hoe wordt getest of de voedseldrager goed warm houdt?
We hebben de voedseldrager getest in het laboratorium volgens de norm EN 12546-1, bij een omgevingstemperatuur van 20°C, en volledig gevuld. De tijd om van 95°C (de temperatuur van etenswaren die voldoende warm zijn om te eten) af te koelen tot 50°C bedroeg 16 uur.
Advies voor optimale prestaties van je isolerende voedseldrager.
Vul je voedseldrager met heet water en laat 5 minuten zo staan. Giet dan het water weg en doe je warme etenswaren erin. Sluit de voedseldrager.
Hoe voller de container, hoe beter de inhoud koud of warm blijft.
Hoe werkt de isolatie?
We gebruiken een technologie bestaande uit een dubbele wand met vacuüm om warmte-uitwisseling door conductie of convectie tegen te gaan. De buitenkant van de binnenste wand is bekleed met een dun laagje koper om warmte-uitstraling tegen te gaan.
De dop is geïsoleerd met geëxpandeerd polystyreen binnenin.
Functies
Ontdek je slimme bondgenoot voor je maaltijden. Bovenaan een ruim vak van 0,8 l voor je zetmeelproducten en groenten. Onderaan een vak van 0,4 l voor eiwitrijke voedingsmiddelen.
Met praktisch handvat om overal mee te nemen en elastiek voor je bestek.
Mag niet in de magnetron.
Onderhoudsadvies
Mag in de vaatwasser (deksel + container). Let op dat je de dichtingsring van het deksel niet verliest. Laat drogen met de dop open. Je kan het hengsel en de dichtingsring afnemen om goed te reinigen en te laten drogen.
Eerste gebruik
3 keer omspoelen met schoon water voor het eerste gebruik.
Materialen en wetgeving
Onze producten en materialen voldoen aan de geldende normen voor materialen die in contact komen met levensmiddelen. Ze bevatten geen bisfenol A (BPA) in overeenstemming met de Franse wetgeving.
We kozen voor een container in roestvrij staal 18/8 (304) omdat dit materiaal erkend voedselveilig is, en voor hitte- en schokbestendig polypropyleen voor de dop. De dichtingsring en het hengsel zijn van siliconen, een materiaal dat bijzonder lang meegaat.
Ook leuk ...
Je kan etenswaren niet alleen warm houden tijdens wandelingen, maar ook koud. Wat dacht je van lekker schepijs halverwege de wandeling om klein (en groot!) te motiveren?
Je kan de container ook gebruiken als yoghurtmaker: breng melk aan de kook, laat afkoelen tot ca. 43°C (dat is warm maar niet heet) en giet dan in de container met een lepel yoghurt bij. Sluit de container en laat een nachtje staan (gedurende 6 tot 10 uur).
Productontwikkeling: onze knowhow
Het International Design Center van Quechua staat in Passy, aan de voet van de Mont Blanc in de Haute-Savoie. Door die locatie is het een ideale ontmoetingsplek voor onze teams (designers, productmanagers, ingenieurs ...) en de beoefenaars van outdoor sporten. Een groot voordeel wanneer we producten voor bergwandelen ontwikkelen en jullie al onze expertise ter beschikking stellen.