Watergewenning stimuleert de psychomotorische ontwikkeling van kinderen.
De 3 segmenten voor watergewenning van Nabaiji: 'Water ontdekken', 'Leren zwemmen' en 'Onder water leren zwemmen'. Voor elk segment bieden we aangepaste producten aan.
De meegroeiende zwemhulp TISWIM 2 valt onder de categorie 'Water ontdekken'.
Je kan de zwemhulp aanpassen volgens wat je kind al kan en het drijfvermogen verminderen naarmate je kind beter leert zwemmen om de overgang van de verticale naar de horizontale houding te vergemakkelijken.
Waarom een meegroeiende zwemhulp?
Vaak is het niet eenvoudig om de juiste drijfhulp te vinden voor je kind, omdat je vooraf niet weet of het op zijn gemak zal zijn in het water of net bang zal zijn. Daarom ontwikkelde Nabaiji de Tiswim 2. Deze meegroeiset biedt je kind de mogelijkheid om veilig kennis te maken met waterpret, zich te leren verplaatsen in water en te leren zwemmen.
Op welke drie manieren kan je de Tiswim 2 gebruiken?
Stap 1/ In het begin gebruik je alle elementen van de Tiswim 2 (armbandjes + opblaasbaar deel van de zwemgordel op de buik).
Stap 2/ Daarna kan je alleen de armbandjes gebruiken zodat het kind zich rechtop kan verplaatsen in het water.
Stap 3/ Om de horizontale zwemhouding en de eerste zwembewegingen te leren gebruik je alleen de zwemgordel, nu met het opblaasbaar deel op de rug.
Beveiligd sluitsysteem
De verstelband van de zwemgordel is uitgerust met een 3-punts gesp zodat een kind hem niet zelf kan uittrekken.
Om de gesp te openen moet je minstens twee acties tegelijk of na elkaar uitvoeren, dat voorkomt dat hij onverhoeds zou opengaan.
Hoe werkt het ventiel?
De TISWIM 2 zwemhulp is voorzien van pvc ventielen met een terugslagklepje.
Om de bandjes op te blazen moet je het ventiel onderaan samenknijpen zodat dit klepje open gaat.
De klep sluit automatisch na ongeveer 2 seconden, het is dus normaal dat er nog een beetje lucht ontsnapt na het opblazen. Daarom moet je het ventiel snel sluiten.
Hoe blaas je de verschillende delen van de Tiswim op?
De armbandjes blaas je altijd zo hard mogelijk op. Het beste is om de tweede luchtkamer op te blazen als je kind de bandjes al om heeft.
De zwemgordel opblazen doe je best voordat je hem aantrekt bij je kind.
Hoe doe je de zwemgordel om met het opblaasbaar deel op de buik?
Bij gebruik van de hele set: blaas de luchtkamer van de zwemgordel op en plaats hem ter hoogte van de borst van je kind. Span de band op de rug normaal aan. Wanneer je kind in het water is, controleer je af en toe of de luchtkamer niet omhoog schuift tot de kin, om te vermijden dat hij gaat schuren. Waar nodig schuif je hem weer naar beneden zodat hij opnieuw goed op de borst zit.
Aanbeveling om voortijdige verkleuring te vermijden
Spoel de zwemgordel na gebruik en laat hem niet in de volle zon liggen.