Meegroeiende zwemhulp voor kinderen van 15 tot 30 kg TISWIM fruitprint

€2000
Ref. : 8732396

Onze ontwikkelaars bedachten de TISWIM-zwemhulp voor kinderen van 2 tot 6 jaar zodat ze aan water kunnen wennen en watervrij worden.

1 product, 3 mogelijkheden! De TISWIM helpt kinderen van 15 tot 30 kg bij het leren zwemmen, van verticale naar horizontale houding. Gebruiken onder toezicht van een volwassene

Kleur: Muntgroen / Mintgroen

Beschikbaar in de winkel

Onze diensten:

  • Gratis afhaling in de winkel vanaf €59
  • Gratis levering
  • Gratis retour tot 365 dagen na aankoop
  • Minimum 2 jaar garantie

Productvoordelen

Drijfhulpmiddel

Hoog drijfvermogen (hoger dan opgelegd door de norm EN 13138-1).

Modulariteit

Je kunt de set op 3 manieren gebruiken, afhankelijk van het niveau van je kind.

Technische informatie

Watergewenning stimuleert de psychomotorische ontwikkeling van kinderen:

De 3 segmenten voor watergewenning van NABAIJI: 'Water ontdekken', 'Leren zwemmen' en 'Onder water leren zwemmen'. Voor elk segment bieden we aangepaste producten aan.

De TISWIM meegroeiende zwemhulp valt onder de categorie 'Watergewenning'.

Je kan de zwemhulp aanpassen op basis van wat je kind al kan en het drijfvermogen verminderen naarmate je kind beter leert zwemmen om de overgang van de verticale naar de horizontale houding te vergemakkelijken.

Waarom een meegroeiende zwemhulp?

Vaak is het niet eenvoudig om de juiste zwemhulp te vinden voor je kind, omdat je vooraf niet weet of het op het gemak zal zijn in het water of bang zal zijn. Daarom ontwikkelde NABAIJI de TISWIM. Deze meegroeiset biedt je kind de mogelijkheid om veilig kennis te maken met waterpret, zich eerst rechtop en later horizontaal te leren verplaatsen in water en in alle veiligheid de eerste zwembewegingen te leren.

Op welke drie manieren kan je de Tiswim gebruiken?

Fase 1/ In het begin gebruik je alle elementen van de TISWIM (de armbandjes en de zwemgordel met de drijver op de buik).

Fase 2/ Doe je kind alleen de armbandjes om zodat het zich kan leren verplaatsen in het water terwijl het rechtop blijft.

Fase 3/ Gebruik de zwemgordel met de drijver op de rug om je kind de (horizontale) zwemhouding en eerste zwembewegingen te leren.

Gebruiksaanbeveling

We raden aan om je kind een T-shirt of zwemshorty te laten dragen onder de TISWIM, om onaangenaam schuren tegen de huid te vermijden wanneer de zwemhulp niet perfect op het lichaam aansluit.

Beveiligd sluitsysteem

De verstelband van de zwemgordel is uitgerust met een 3-punts gesp zodat een kind hem niet zelf kan uittrekken.
Om de gesp te openen moet je minstens twee acties tegelijk of na elkaar uitvoeren, dat voorkomt dat hij onverhoeds zou opengaan.

Hoe werkt het ventiel van de armbandjes en zwemgordel?

De TISWIM-zwemhulp is voorzien van pvc ventielen met een anti-terugslagklepje.

Om de bandjes op te blazen moet je het ventiel onderaan samenknijpen zodat dit klepje open gaat.
De klep sluit automatisch na ongeveer 2 seconden, het is dus normaal dat er nog een beetje lucht ontsnapt na het opblazen. Daarom moet je het ventiel snel sluiten.

Hoe doe je de zwemgordel om met het opblaasbaar deel op de buik?

De zwemgordel moet bovenaan de buik komen zodat hij de onderkant van de borstkas van het kind omhult. Span normaal aan en blaas dan de gordel op terwijl je kind hem aan heeft; blaas niet te hard op. Zo zal de gordel perfect aansluiten op het lichaam van je kind.

Hoe voorkomt je roodheid/irritatie van de huid?

Een kinderhuidje is teer. Als je kind lang in het water blijft en veel beweegt, kan een zwemhulp gaan schuren. Om dat ongemak te vermijden, raden we aan om het een topje te laten dragen onder de TISWIM.

Waar komt de zwemgordel als het opblaasbaar deel op de buik zit?

De zwemgordel moet bovenaan de buik komen. Let op dat je de gordel niet op de borst van je kind plaatst, dan zit hij te hoog en blijft hij niet goed zitten. Kies eerder voor een lage positie, zodat het drijvende deel goed tegen de buik zit.

Hoe blaas je de verschillende delen van de Tiswim op?

De verschillende stappen vereisen elk een iets andere manier van opblazen.

De armbandjes blaas je altijd zo hard mogelijk op. Het beste is om de tweede luchtkamer op te blazen als je kind de bandjes al om heeft.

Als de zwemgordel wordt gedragen met het opblaasbare deel op de buik, blaas je op volgens de lichaamsbouw van je kind. Als het opblaasbaar deel op de rug komt, blaas je het normaal op, niet te hard, voordat je kind de gordel om doet.

Hoe blaas ik de zwemgordel op zodat hij goed past?

Ieder kind is anders, daarom kan je de zwemgordel van de TISWIM opblazen volgens de lichaamsbouw van je kind.

Doe je kind de zwemgordel om en span aan zodat hij perfect aansluit op het lichaam. Blaas dan op terwijl je kind de gordel om heeft.

Waarom schuift de zwemgordel omhoog tot de kin?

Meestal betekent dit dat de zwemgordel te hard is opgeblazen of op de verkeerde plaats zit.

Zorg ervoor dat de gordel op het bovenste deel van de buik komt en blaas dan pas op, zodat de gordel goed op het lichaam aansluit en niet naar boven schuift in het water.

Wanneer de gordel te hoog schuift, kan hij tegen de kin schuren en huidirritatie veroorzaken.

Waarom kantelt mijn kind naar achteren in het water?

Als je kind naar achteren kantelt, is het volume van de zwemgordel niet aangepast aan zijn lichaam.

We herinneren eraan dat voor deze zwemhulp de motoriek en spieren van je kind voldoende ontwikkeld moeten zijn, het moet op het droge al goed zijn evenwicht kunnen bewaren en het hoofd goed rechtop kunnen houden.

Als dat het geval is en je kind toch nog naar achteren kantelt, laat er dan wat lucht uit zodat het kind zijn evenwicht kan houden.

Kan mijn kind naar voren kantelen?

Nee, als je kind de armbandjes en zwemgordel draagt, kan het kind niet naar voren kantelen.

Voor deze zwemhulp is het belangrijk dat de motoriek en spieren van je kind voldoende ontwikkeld zijn, het moet op het droge al goed het evenwicht kunnen bewaren en het hoofd goed rechtop kunnen houden.

Maar als je kind heel beweeglijk is en klein van gestalte, moet je mogelijk wat lucht uit de gordel laten zodat de romp iets dieper in het water komt.

Hoe doe ik de gordel om met het opblaasbaar deel op de rug?

In de derde fase kan je kind de horizontale zwemhouding ontdekken, met het opblaasbaar gedeelte op de rug. Blaas de gordel goed maar niet te hard op, doe je kind de gordel om en span normaal aan. Zorg ervoor dat de beschermflapjes onder de riempjes liggen voor meer comfort.

Mag mijn kind in het water springen met de Tiswim aan?

Ja, maar opgelet! Als alle elementen op de juiste plaats zitten, kan je kind ermee in het water springen zonder dat ze schuren aan de kin of oksels. Maar opgelet, armbandjes zijn een drijfhulp, laat je kind dus niet van een hoogte springen die hoger is dan het eigen lichaam. Als je kind de volledige TISWIM draagt en zonder problemen in het water springt, kan je eventueel het buikgedeelte afnemen zodat het vrijer kan bewegen.

Is de Tiswim geschikt voor kinderen die minder dan 15 kg wegen?

Nee, de TISWIM is om veiligheidsredenen uitsluitend geschikt voor kinderen van 15 tot 30 kg. Voor lichtere kinderen zijn de armbandjes te groot zodat ze hinderlijk zijn voor het kind. Het kind kan de bewegingen dan niet controleren en op die manier naar achteren of naar voren kantelen en het lastig hebben om weer rechtop te komen. Houd je dus aan het opgegeven lichaamsgewicht. Houd ook rekening met de lichaamslengte van je kind wanneer je dit product kiest.

Wat doen wanneer het product lucht verliest bij het opblazen?

Het kan gebeuren dat het ventiel niet meer correct werkt. Het klepje sluit niet meer vanzelf en er ontsnapt te veel lucht voor je het ventiel dicht doet. Om het klepje weer in de juiste stand te krijgen, knijp je met je vingers 2 à 3 keer het ventiel samen. Daarna blaas je het artikel zo hard mogelijk op en sluit je het ventiel. Het klepje zou nu weer vanzelf moeten sluiten.

Onderhoudsadvies

Spoel het product na gebruik en laat het niet in de volle zon liggen.
We raden absoluut af om de TISWIM in de wasmachine te stoppen, hierdoor zouden de naden beschadigd kunnen raken waardoor de zwemhulp niet langer veilig is. Was de armbandjes en zwemgordel dus liever op de hand en dep ze daarna droog met een handdoek.

Garantie

2

Gewicht

0.326 kg

Overige informatie

Samenstelling

Binnenkamer: 100.0% Polyvinylchloride Buitenstof: 50.0% Polyamide, 50.0% Polyester Schuim: 100.0% Polyethyleen Gespen: 100.0% Polyoxymethyleen Weefsel: 100.0% Polypropyleen

VOORRAADADVIES

Na gebruik afspoelen met schoon water, laten drogen aan de lucht en opbergen op een droge en verluchte plek, beschermd tegen zonlicht.

GEBRUIKSAANWIJZING

Topje aangeraden. Altijd onder toezicht van een volwassene

TESTS

Dit product werd in de praktijk getest in Hendaye en doorliep een hele reeks reglementaire labtests zodat we kunnen garanderen dat het perfect geschikt is voor het beoogde gebruik.


.

Goedgekeurd door

De evolutieve zwemhulp Tiswim van Nabaiji voldoet aan de norm EN 13138-1: drijfhulpmiddelen om te leren zwemmen. Hij biedt zelfs meer drijfvermogen dan de norm voorschrijft (50 newton voor de hele set en 30 newton voor de armbandjes alleen terwijl de norm 25 newton oplegt)

ONDERHOUDSADVIES

Met de hand wassen. - Maximum temperatuur van 40°C.

Niet chemisch reinigen.

Niet strijken.

Niet in de droogtrommel.

Bleken uitgesloten.

Afbeeldingen

Meegroeiende zwemhulp voor kinderen van 15 tot 30 kg TISWIM fruitprint
Meegroeiende zwemhulp voor kinderen van 15 tot 30 kg TISWIM fruitprint
Meegroeiende zwemhulp voor kinderen van 15 tot 30 kg TISWIM fruitprint
Meegroeiende zwemhulp voor kinderen van 15 tot 30 kg TISWIM fruitprint

Gebruikersbeoordelingen

Vraag & antwoord