Dit dubbele snaffle bit heeft stevige roestvrijstalen ringen en een zacht ijzeren mondstuk met een coating ( sweet iron ) (blauw). De zachtijzeren coating op het mondstuk stimuleert speekselvorming. Wanneer dit materiaal reageert met vocht, warmte en lucht in een oxidatieproces, krijgt het roestoppervlak een zoete smaak. Dit bevordert de acceptatie van het bit. Uiteindelijk verdwijnt de blauwe kleur, maar de smaak van de oppervlakteroest blijft.
Het anatomische ontwerp volgt de vorm van de paardenmond, waardoor een zachte, gelijkmatige drukverdeling ontstaat. Bij een canon dubbele snaffle bestaat het bit uit drie stukken, waarvan het midden plat op de tong ligt. Dit creëert meer druk op de tong dan bij een canon enkelgebroken bit. Hoe dikker het middenstuk, hoe groter de druk op de tong Dikte van canon 14 mm. Ringen 65 mm.
Een ringbit is een bit met losse bitringen. Dit type bit wordt over het algemeen goed geaccepteerd, omdat de canon relatief los in de mond ligt.