Dutch Oven geschikt voor het bereiden van diverse maaltijden en gerechten op het kampvuur, op de kolen of in de open haard. Eigenschappen:
-
Voorbehandeld en klaar voor gebruik
-
Geschikt voor open vuur
-
Uitstekende warmte verdeling
-
Thermometer doorvoer
-
Deksel ook te gebruiken als serveerbord of pan
-
Veelzijdig gebruik (koken, stoven, braden...) Specificaties:
-
Materiaal:Gietijzer
-
Verpakkingsmaat: L 31,5 W 36,5 H 19,5 cm
-
Gewicht: 8,5 kg
-
Inhoud pot: 6 L
-
Inhoud deksel 2,2 L Omschrijving:
Geheel van gietijzer en zeer robuust. Deze Dutch Oven, is ideaal om buiten te koken. Het kan direct in een open vuur worden geplaatst. De uitstekende warmtegeleiding en de warmteopslag gedurende een lange periode en de extreme robuustheid onderscheiden deze pot. Het gebruik ervan is zeer veelzijdig. Je kunt er mee koken, stoven, braden, braden en zelfs bakken. Dankzij de thermometer doorvoer kan er eenvoudig een thermometer ingestoken worden om op elk moment de temperatuur binnenin te controleren. De deksel van de vuurpot is ook te gebruiken als serveerbord of pan. Dankzij de voorbehandelde oppervlak kun je de DO direct gebruiken.
Onderhoud:
Na gebruik schoonmaken met water. Gebruik geen afwasmiddelen!. Eventueel bij sterk aangekoekte resten kun je wat zout gebruiken en de pan met een scrubber ( Chain Mail cleaner) schoon boenen.
Er ontstaat in een gietijzeren pan een heel dun laagje aangebrand vet, dit is normaal en zorgt ervoor dat de pan nooit aanbakt. Het vet zet zich in de poriën van het ijzer.
Na het schoonmaken de pan goed droogmaken en eventueel inwrijven met wat olie (olijfolie bijvoorbeeld).
Heb je de pan toch met afwasmiddel afgewassen, of hem met zout gereinigd, warm hem dan op en zorg dat al het vocht eruit verdampt. Wrijf de pan, terwijl deze heet is, in met conditioner voor gietijzer.
Gietijzeren pannen zijn niet geschikt voor de vaatwasser.