De gietijzeren steelpan/braadpan is een pan met een platte bodem en handvat die het hanteren boven een open vuur of fornuis bijzonder gemakkelijk maakt. Kenmerken en specificaties
- Gietijzeren steelpan met deksel
- Materiaal: Gietijzer
- Afmetingen (H x B x D): 12,8 x 39,1 x 22,6 cm
- Inhoud max: 2 liter
- gewicht: 4.2 Kg Omschrijving:
De gietijzeren braadpan is een pan met een platte bodem en handvat die het hanteren boven een open vuur of fornuis bijzonder gemakkelijk maakt. Gestoofde of gekookte vlees- en visvariaties, hartige stoofschotels of klassieke sauzen zullen zeker een schot in de roos zijn. Met de braadpan profiteert elk gerecht van de smaakintensiteit die hoort bij het bereiden van gerechten in gietijzeren kookapparatuur.
Deze karakteristieke smaakbeleving wordt versterkt door een speciaal aromaprofiel in het gebogen deksel. Opstijgende stoom condenseert aan de binnenkant van het deksel en wordt via de profielpunten nauwkeurig en gecontroleerd in de pot geleid. Hierdoor blijven waardevolle aroma's behouden en wordt het voedsel te allen tijde gekookt, geroosterd of gekookt met een gelijkmatig resultaat met een extra noot. Dankzij de zijdelingse schenkhulpmiddelen kunnen sauzen ook uiterst nauwkeurig worden geserveerd en is het gemakkelijker om het kookwater af te tappen.