De Dutch oven staat synoniem voor vrijheid en authenticiteit. Met onze Skandika Flame Master kun je genieten van vrijheid ver van de bewoonde wereld terwijl je een heerlijk gerecht bereidt. Alles wat je nodig hebt is een beetje hout en een vuurtje. Natuurlijk kan de gietijzeren pan ook in de oven worden geschoven, maar hadden de kolonisten 300 jaar geleden in Amerika ovens?
Voor de Flame Master potten van Skandika hebben we speciale aandacht besteed aan de dikte van het materiaal, de vermindering van gietfouten en de uniformiteit van de dikte van de bodem, zodat onze potten gebruikt kunnen worden voor het bereiden van heerlijke gerechten en stoofpotten. Het gebruikte gietijzer heeft zeer dikke wanden en daardoor uitstekende warmtebehoudende eigenschappen. Een speciale eigenschap van de Dutch oven is dat er kolen op kunnen worden gelegd, waardoor de warmte van bovenaf wordt opgewekt. Het resultaat is hetzelfde als warmte van alle kanten in een oven.
Een slim detail van onze Flame Master is de uitsparing in de pan en in de rand van het deksel, die open of dicht kan, afhankelijk van de positie van het deksel. Hierdoor kun je de kerntemperatuur van het vlees in de pan controleren met een thermometer, indien nodig. De opening is ook praktisch als er te veel vloeistof in de gietijzeren braadpan zit, omdat het gat een goede verdamping mogelijk maakt. De pijl op de bovenkant van het deksel geeft de positie van de inkeping aan, waardoor het gemakkelijker is om de juiste instelling te vinden bij het sluiten van het deksel.
Niet alleen klassiekers zoals gelaagd vlees werken perfect in Skandika's Dutch oven. Kaneelbroodjes, brood en cakes worden ook perfect bereid in de gietijzeren braadpan. Zodat receptideeën niet snel opraken, worden alle Skandika Dutch Ovens geleverd met het complete Duitstalige receptenboek van Sauerländer BBCrew, die inmiddels zijn uitgegroeid tot echte sterren van de BBQ-scene op YouTube.
Alle Skandika Dutch Ovens zijn al voorgegaard en kunnen meteen worden gebruikt. Dankzij de voetjes kunnen ze worden verwarmd met briketten zonder dat er extra ondersteuning nodig is. Het deksel heeft ook voetjes, zodat het als extra fornuis kan worden gebruikt. Dankzij de praktische dekselheffer kan het hete deksel tijdens de bereiding veilig worden opgetild om de voortgang van het koken te beoordelen.
Na gebruik kan de Dutch oven worden opgeborgen in de stevige draagtas.
Kenmerken :
- Materiaal: gietijzer
- Klopper
- Diameter Nederlandse oven (binnen/buiten): 23/28,5 cm
- Hoogte Nederlandse oven (binnen/buiten): 10/14 cm
- Inhoud: 4 liter
- Diameter deksel (binnen/buiten): 22/27 cm
- Hoogte deksel (binnen/buiten): 3/5,5 cm
- Inhoud deksel: 1,1 liter
- Materiaaldikte (rand braadpan): 0,5 cm
- Gewicht: 5,5 kg
- Accessoires: 21 cm dekselheffer, draagtas, receptenboek