De Dutch Oven is het toppunt van vrijheid en kampvuurgevoel. De 'pot' werd oorspronkelijk gebruikt door de cowboys en pelsjagers van Noord-Amerika, maar is nu enorm populair in de moderne wereld. Hij verrijkt elk buitenavontuur met heerlijk eten en is even veelzijdig als eenvoudig in gebruik. De Dutch Oven kan overal gebruikt worden, van de kolen van een kampvuur of een houtskoolbarbecue, tot thuis koken op het fornuis of in de oven.
Voor Skandika's Flame Master Dutch Oven hebben we speciale aandacht besteed aan de dikte van het materiaal. De pan heeft zeer dikke wanden en daardoor uitstekende warmteregulerende eigenschappen. De gelijkmatige dikte van de bodem voorkomt dat voedsel ongelijkmatig gaart of verbrandt. Als je ook gloeiende kolen of briketten bovenop het hermetisch afgesloten deksel legt, krijg je een constante boven-/onderwarmte en wordt het eten nog gelijkmatiger gaar.
Naast de Skandika Dutch oven met pootjes is er nu ook deze versie zonder pootjes. Dankzij de gladde bodem kan de pan stabiel op elk type rooster worden geplaatst, of het nu op de grill of in de oven is, zonder te wiebelen of krassen te veroorzaken. Zo kun je culinaire hoogstandjes bereiden met de sfeer van een kampvuur, zelfs op het balkon of op het fornuis in de keuken thuis.
Een slim detail van onze Flame Master is de uitsparing in de pan en in de rand van het deksel, die open of dicht kan, afhankelijk van de positie van het deksel. Dit maakt het mogelijk om de kerntemperatuur van het vlees in de pan te controleren met een thermometer, indien nodig. De opening is ook praktisch als er te veel vloeistof in de gietijzeren braadpan zit, omdat het gat ervoor zorgt dat de vloeistof kan verdampen. De pijl op de bovenkant van het deksel geeft de positie van de inkeping aan, waardoor het gemakkelijker is om de juiste instelling te vinden bij het sluiten van het deksel.
Niet alleen klassiekers zoals gelaagd vlees werken perfect in de Skandika Dutch Oven. Kaneelbroodjes, brood of cake worden ook perfect bereid in de gietijzeren braadpan. Of je nu kookt, braadt, smoort, grilt, braadt, stoomt of bakt - de pan heeft het allemaal! Zodat je niet zonder receptideeën komt te zitten, wordt elke Flame Master geleverd met een uitgebreid kookboek: het tweede Dutch Oven kookboek van Sauerländer BBCrew, die ondertussen YouTube sterren zijn geworden in de BBQ scene, bevat veel nieuwe ideeën voor heerlijke specialiteiten en veel praktische tips over de Dutch Oven.
De Skandika Flame Master is al gemonteerd en klaar voor gebruik. Na gebruik gewoon schoonmaken met heet water (geen afwasmiddel). Voor een langere levensduur raden we aan om de pan daarna in te wrijven met olie. Een praktische dekselheffer en stevige draagtas worden meegeleverd.
Kenmerken :
- Materiaal: gietijzer
- Gekarteld
- Diameter pan (binnen/buiten): 29/38 cm
- Hoogte pan: 10 cm
- Inhoud pan: 5,5 liter (aanbevolen voor 4-8 personen)
- Diameter deksel (binnen/buiten): 27/33 cm
- Hoogte deksel (binnen/buiten): 3,5/5,2 cm
- Inhoud deksel: 1,6 liter
- Materiaaldikte (rand van de pan): 0,6 cm
- Gewicht: 8,3 kg
- Accessoires: 27 cm dekselheffer, draagtas, receptenboek