De Dutch Oven is het toppunt van vrijheid en kampvuurgevoel. De 'pot' werd oorspronkelijk gebruikt door de cowboys en pelsjagers van Noord-Amerika, maar is nu enorm populair in de moderne wereld. Hij verrijkt elk buitenavontuur met heerlijk eten en is even veelzijdig als eenvoudig in gebruik. De Dutch Oven kan overal gebruikt worden, van de kolen van een kampvuur of een houtskoolbarbecue, tot thuis koken op het fornuis of in de oven.
Voor Skandika's Flame Master Dutch Oven hebben we speciale aandacht besteed aan de dikte van het materiaal. Nederlandse ovens hebben zeer dikke wanden en daardoor uitstekende warmteopslageigenschappen. De gelijkmatige dikte van de bodem voorkomt dat voedsel ongelijkmatig gaart of verbrandt. Als je ook gloeiende kolen of briketten bovenop het hermetisch afgesloten deksel legt, krijg je een constante boven- en onderwarmte en wordt het eten nog gelijkmatiger gaar. Het deksel is ook perfect als grillpan. De groeven aan de binnenkant zorgen ervoor dat vlees en groenten niet sudderen in hun eigen sappen, maar door en door gaar worden in de hete pan, waardoor je het klassieke barbecuepatroon en -aroma krijgt.
Als aanvulling op Skandika's ronde dutch ovens is er nu deze rechthoekige versie zonder pootjes. Dankzij de gladde bodem kan de pan stabiel op elk type rooster worden geplaatst, of het nu op de barbecue is of in de oven, zonder te verschuiven of krassen te veroorzaken. Zo kun je culinaire hoogstandjes bereiden met de sfeer van een kampvuur, zelfs op het balkon of op de kookplaat in de keuken thuis.
Een slim detail van onze Flame Master Dutch oven is de uitsparing in de pan en in de rand van het deksel, die open of dicht kan, afhankelijk van de positie van het deksel. Dit maakt het mogelijk om de kerntemperatuur van het vlees in de pan te controleren met een thermometer, indien nodig. De opening is ook praktisch als er te veel vloeistof in de gietijzeren braadpan zit, omdat het gat ervoor zorgt dat de vloeistof kan verdampen.
Niet alleen klassiekers zoals gelaagd vlees werken perfect in de Skandika Dutch Oven. Kaneelbroodjes, brood of cake zijn ook perfect te bereiden in de gietijzeren braadpan. Of je nu kookt, braadt, smoort, grilt, braadt, stoomt of bakt - de pan heeft het allemaal!
Om ervoor te zorgen dat je nooit zonder receptideeën komt te zitten, hebben we voor je gezorgd. Onze blogposts op de Skandika website bevatten veel nieuwe ideeën voor heerlijke lekkernijen en voor praktische informatie en advies over de Dutch Oven staat de Ultimate Dutch Oven Guide tot je beschikking.
De Skandika Flame Master is al gemonteerd en kan meteen worden gebruikt. Na gebruik gewoon schoonmaken met heet water (geen afwasmiddel). Voor een langere levensduur raden we aan om de pan daarna in te wrijven met olie. Een stevige draagtas en twee siliconen hittebeschermende handgrepen worden meegeleverd.
Kenmerken :
- Materiaal: gietijzer
- Kookplaat: ja
- Totale buitenafmetingen: 31 x 40 x 13 cm
- Afmetingen pan (binnen): 30 x 33 cm
- Hoogte pan (binnen/buiten): 7,5/9 cm
- Afmetingen deksel (binnen): 28,8 x 31,8 cm
- Hoogte deksel (binnen/buiten): 3,5/4 cm
- Materiaaldikte (rand): 0,5 cm
- Inhoud: 7,4 liter
- Gewicht: 10 kg
- Accessoires: polyester draagtas, siliconen handgrepen voor hittebescherming
siliconen handgrepen