WANNEER EET IK DE ONTBIJTREEP?
De reep vervangt je ontbijt en is bedoeld om 1,5 uur voor een duurinspanning te eten, of je nu gaat hardlopen, trailrunnen, fietsen of iets anders. Als je training of wedstrijd in de middag plaatsvindt, kan je de reep ook als tussendoortje eten.
EEN RECEPT VAN EEN VOEDINGSDESKUNDIGE
We ontwikkelden het recept samen met een voedingsdeskundige om te voldoen aan de behoeften van sporters. Resultaat: 2 repen bevatten alles wat je nodig hebt om niet uitgeput te raken tijdens je duurtraining. Bonus: we combineerden efficiëntie met puur natuur. Een reep voor optimale prestaties met weinig ingrediënten.
EEN GEMAKKELIJK TE VERTEREN ONTBIJTREEP
Tijdens een duurinspanning kan de spijsvertering nogal een invloed hebben op je comfort. De textuur van onze reep is heel dicht, waardoor hij gemakkelijk te verteren is. We leggen je uit hoe dat komt. Tijdens het kauwen, maak je speeksel aan. Dat speeksel pakt je eten samen en bevat enzymen die helpen bij de vertering. We voegden aan ons recept ook wat gevriesdroogde ananas toe, dat ook enzymen bevat.
OVER DE TOELEVERING
Deze ontbijtreep is gemaakt in Spanje. Wat de grondstoffen betreft kozen we voor een toelevering die ons het meest logisch leek, op basis van de productielocatie.
WAT IS HET NUT VAN DE VERSCHILLENDE INGREDIËNTEN?
- Honing, glutenvrije havermout en rijststroop voor de energie.
- Erwteneiwitten voor de proteïne.
- Cacao en chocoladestukjes voor de smaak. (versie met chocolade)
- Amandelen voor de smaak en voor de toevoer van eiwitten en goede vetten
- Gevriesdroogde ananas voor een betere vertering
- Magnesium en vitamine B6 en B12 om vermoeidheid tegen te gaan.
- Vitamine C, een antioxidant, en vitamine B1 voor een normale energiestofwisseling
WANNEER KAUWEN BELANGRIJK IS
Geef toe, de ochtend van een wedstrijd eet je vaak eerder uit noodzaak dan uit plezier (bedankt stress!). Deze ontbijtreep, die weliswaar niet zo zacht is als een fruit jelly, kauw je heel gemakkelijk weg. De erwteneiwitten (die een licht knapperig gevoel geven tussen de tanden) wekken niet enkel je eetlust op, maar zetten ook je kauwbeweging in gang. Dat activeert de spijsverteringsenzymen en het bijbehorende verteringsproces.
DE BAR CHALLENGE: EEN ONTWIKKELINGSUITDAGING
We gaan het niet ontkennen: deze reep is eindeloos getest, maar alleen zo bereik je perfectie, nietwaar? ;) Het uitgebreide pakket aan technische eisen verklaart ook meteen het formaat van deze reep: 40 g in plaats van 80 g, dus 2 repen voor een volledig ontbijt.
Je merkt het, deze reep was een echte 'bar challenge', zoals productingenieur Juliette het zo treffend stelde. Uitdaging volbracht? Het antwoord op die vraag laten we aan jou!
Voedingswaarde
Voedingswaarden: 100 g - 40 g (per portie)
Energiewaarde: 1579 kJ, 374 kcal - 638 kJ, 151 kcal
Vetten: 7,0 g - 2,8 g
waarvan verzadigde vetzuren: 3,6 g - 1,4 g
Koolhydraten: 59 g - 24 g
waarvan suikers: 30 g - 12 g
vezels: 5,6 g - 2,2 g
Eiwitten: 16 g - 6,4 g
Zout: 0,61 g - 0,24 g
Vitamine C mg 30 (37,5%*) - 12 (15%*)
Vitamine B1 mg 0,41 (37,5%*) - 0,17 (15%*)
Vitamine B3 mg 6,0 (37,5%*) - 2,4 (15%*)
Vitamine B6 mg 0,53 (37,5%*) - 0,21 (15%*)
Magnesium mg 141 (37,5%*) - 56,3 (15%*)
*% van de dagelijkse referentie-inname