Hoe werkt de garantie?
Op dit artikel krijg je 2 jaar garantie, te rekenen vanaf de aankoopdatum vermeld op de kassabon. Het door de garantie gedekte artikel wordt gratis omgeruild. De garantie dekt gebreken aan het artikel, behalve als die het gevolg zijn van normale slijtage of oneigenlijk gebruik.
Stokken om beter je evenwicht te houden op sneeuwschoenen:
We raden sterk aan om stokken te gebruiken zodat je beter je evenwicht kan houden bij het sneeuwschoenwandelen. In het bijzonder wanneer het terrein een gevarieerd reliëf heeft (klimmen, dalen...) of in diepsneeuw waar je mogelijk wat verder in wegzakt. Er zijn 2 soorten tellers, kies grote tellers zodat je stokken niet wegzakken in de sneeuw.
Draag ademende kleding voor sneeuwschoenwandelen:
Veel mensen pakken zich veel te dik in omdat ze bang zijn voor kou. En dat terwijl je het al heel snel warm zult krijgen.
Ga voor het drielagensysteem!
Op die manier kan je snel je kleding aanpassen aan de inspanning: trek een laagje uit als je het te warm krijgt en trek het weer aan als het kouder wordt of tijdens een pauze. Als je het warm krijgt, transpireer je meer en dat zorgt ervoor dat je lichaam sneller afkoelt tijdens een pauze of als je bijvoorbeeld afdaalt tijdens de tocht.
Hoe werkt het 3-lagensysteem?
Om je lekker warm te houden in de winter, bij elk soort activiteit, gaat er niets boven het drielagensysteem:
Baselayer: Technische onderkleding die vocht afvoert zodat je huid droog blijft.
Midlayer: De tweede laag (fleece, trui) houdt je warm en voert eveneens het vocht af.
Outer layer: Een jas die beschermt tegen de weersomstandigheden: regen, sneeuw, wind.
Het geheel moet ademend zijn zodat vocht wordt afgevoerd.
DENK ALTIJD AAN DE VEILIGHEID...
Voor tochten buiten de pistes neem je altijd kaarten, een kompas en/of gps mee en ook een lawinepieper, een schep en een sonde. Die laatste drie elementen zorgen ervoor dat je gevonden kunt worden als je wordt overvallen door een lawine, of dat je zelf een lawineslachtoffer kunt zoeken. Vergeet ook niet je kennis over de basisveiligheidsregels nog even op te frissen.