Asics Gel Challenger 14, een slijtvaste schoen
✓ Synthetisch bovenwerk van gerecyclede petflessen
✓ Tong, voering en binnenzool
✓ Slijtvaste binnenzool
✓ Gerecycled polyester
Dynawall™-technologie
Versteviging in het zijgedeelte van de schoen voor meer stabiliteit bij zijwaartse verplaatsingen. Dankzij die technologie kunnen spelers zich veilig over de baan bewegen, zelfs met snelle en explosieve bewegingen.
Wingwall-technologie
Verbeterd voor een betere ondersteuning gebaseerd op het nieuwe DYNAWALL™-ontwerp voor zijwaartse bewegingen.
AHAR+-technologie
AHAR+ is een speciale (slijtvaste) rubberlaag die tegen een stootje kan. Daarom vind je dit materiaal op de belangrijkste zones van de zool. Zo kan je erop rekenen dat dit paar lang meegaat, wat er ook gebeurt. De +-variant is nog slijtvaster dan de standaard AHAR-zool (tot 50%).
GEL-technologie
Strategisch geplaatst gel aan de hiel en voorvoet om de impact (op het moment van afzet met de hiel) te verminderen en bij te dragen tot een soepele afwikkeling. Anderzijds vermindert de gel onder de voorvoet de schokken bij de beweging naar voren. De belangrijkste voordelen van die technologie zijn: comfort, stabiliteit en demping.
EVA-technologie
Soepel en licht schuim dat vaak wordt gebruikt in de tussenzolen van schoenen omdat het de schokken zeer goed dempt en comfortabel is.
'Asics Insole - Made For Padel'-technologie
Binnenzolen van polyurethaan: een schuimstof membraan dat vocht afvoert en de schokken beter dempt. Die samenstelling leidt tot lichtere schoenen die je voet uitstekend laten ademen en een optimale demping bieden.
Milieubeleid Asics 2030
Omdat de productie van textiel op basis van nieuw polyester een negatieve impact heeft op het milieu, verbindt Asics zich ertoe om tegen 2030 sterkere natuurlijke alternatieven te gebruiken. Hiervoor is het merk nu al begonnen met het maken van schoenen met een stof van gerecyclede petflessen, om de CO2-uitstoot te verminderen. Bovendien wordt voor de binnenzool een verfmethode gebruikt die minder water verbruikt (ongeveer 33% minder).
Zooldessin: visgraatprofiel
Dit zoolpatroon wordt ook wel pijl- of golfvormig genoemd, de zool wordt ook clay zool genoemd. Je herkent een visgraatprofiel aan de parallelle zigzaglijnen. Wie regelmatig padel speelt zal bijna altijd kiezen voor dit type zool omdat het een goede grip biedt zonder dat dit ten koste gaat van lange glijbewegingen achteraan de baan. Daarnaast is een visgraatprofiel ook slijtvaster en ideaal voor wedstrijden op ingezand kunstgras.
Hoe kies je padelschoenen?
Padelschoenen hebben een grote invloed op je winkansen, dus let bij de aanschaf op verschillende aspecten: het comfort (de juiste maat, de materialen enz.) ; de demping (technologieën die zorgen voor een goede demping, zoals Gel bij Asics); de stabiliteit (de veters, al dan niet voorzien van een geïntegreerd stuk textiel dat je vastmaakt rond je enkels en ervoor zorgt dat je voet stevig vast zit); de slipvastheid (robuuste zool); en de stevigheid.