VOOR WELKE SPORTERS?
Dit ISO-poeder is ontwikkeld voor alle sporters (triatleten, marathonlopers, traillopers enz.) die inspanningen van minder dan 3 uur leveren, tijdens trainingen en wedstrijden. Eén dosis ISO, ofwel 38 g, los je op in 500 ml water. We raden je aan één bidon per uur te drinken, maar dat is vooral een algemene aanbeveling. Jij kent je lichaam het best, pas je hydratatie daaraan aan.
EEN PRODUCT VOOR DUURSPORTERS
Een isotone sportdrank heeft dezelfde verhouding koolhydraten, natrium en water als je bloed. Zo neemt je lichaam de drank gemakkelijker op en hydrateert het vlotter. Ons ISO-poeder bevat daarnaast:
- vitamines B2 en B6, die spiervermoeidheid tegengaan,
- vitamine C, dat je lichaamscellen beschermt tegen oxidatieve stress,
- mineralen, om het verlies door transpiratie te compenseren.
OVER DE DOSERING
Als de hoeveelheid koolhydraten, natrium en water in je drank hoger is dan de verhouding van je bloed, dan is je drank niet langer isotoon, maar hypertoon. Dat zorgt voor een vochtafdrijvend effect.
In het andere geval (als het ISO-poeder te laag gedoseerd is) wordt je drank hypotoon en ga je beter hydrateren, maar wel ten koste van de opname van voedingsstoffen. Dat kan wel een goede oplossing zijn op heel warme dagen. Zo drink je meer, maar verbruik je niet te veel poeder!
ISO EN ISO+, WAT IS HET VERSCHIL?
• De ISO-drank is ideaal voor inspanningen tussen 1 en 3 uur. We raden je aan om 38 g poeder op te lossen in 500 ml water.
• ISO+ is dan weer de beste keuze voor inspanningen van 3 uur en langer. We raden je aan om 60 g koolhydraten per uur inspanning tot je te nemen. Dat is een dosis van 38 g ISO+ die je oplost in 500 ml water, en die je aanvult met een gel of reep.
DE SPORTVOEDING VAN DE TOEKOMST: VERANTWOORD, NATUURLIJK EN NOG ALTIJD EVEN LEKKER!
Aube, ingenieur op het gebied van ingrediënten:
"Onze gedachte achter de keuze van ingrediënten gaat veel verder dan de regelgevende vereisten. We baseren ons op studies die de aandacht vestigen op bedenkelijke additieven (bedenkelijk op ethisch, ecologisch én gezondheidsvlak). Stukje bij beetje ontwikkelen we een eenvoudiger proces. Idealiter produceren we onze producten enkel nog lokaal, en zo natuurlijk mogelijk. De smaak is dan ietsje saaier, maar da's gewoon wennen!".
Lijkt je dat iets?