Gedetailleerde beschrijving
Eendelige schaal in polypropyleen, die de voorkant van het been (en deels de zijkanten) en de enkelknobbels beschermt. Gevoerd met EVA-schuim, bekleed met stof op de stukken die contact maken met het been en de enkel. Maximale verticale omsluiting. Het geheel is voorzien van ventilatieopeningen. De schaal wordt vrij gesloten gegoten, waardoor de beschermers mooi aansluiten en goed blijven zitten (er zijn geen spanbandjes om vast te maken). Asymmetrisch links/rechts.
Gedetailleerde beschrijving (vervolg)
De schaal en het schuim kunnen van elkaar (om het schoonmaken en drogen te vergemakkelijken).
Gewicht
452 g per paar in maat M
Goedgekeurd door onze atleten
Laura Nunnink [speelster bij de Nederlandse nationale ploeg, Europees kampioen in 2017, 2019 en 2021, wereldkampioen in 2022, vice-olympisch kampioen in Rio, olympisch kampioen in 2020 en speelster bij HC Den Bosch (Nederland)], Jill Boon [voormalig kapitein en 302 bij de Belgische nationale ploeg, olympische deelname (Londen 2012), speelster bij Royal Racing Club de Bruxelles (België)]; Berta Bonastre [ex-speelster bij de Spaanse nationale ploeg, bronzen medaille op de wereldbeker 2018 en Europees kampioenschap 2019
Goedgekeurd door onze atleten (vervolg)
kapitein van Oranje-Rood (Nederland)], Terrance Pieters [speler bij de Nederlandse nationale ploeg en speler bij Kampong (Nederland)], Victor Charlet [kapitein van de Franse nationale ploeg, speler bij de Waterloo Ducks (België), wereldbeker in 2018, 2023] en Mattéo Desgouillons [speler bij de Franse nationale ploeg, speler bij La Gantoise (België), wereldbeker 2023]
Welke maat kiezen?
"Plaats de scheenbeschermer zo laag mogelijk op je been zodat je enkelknobbels goed bedekt zijn (de beschermer mag nergens knellen, en je enkel moet vrij kunnen bewegen). De rand van de scheenbeschermer moet 2 cm onder de knieschijf zitten. Hij moet de kuit mooi omsluiten, maar mag niet knellen.
Welke maat kiezen? (vervolg)
De onderstaande tabel is een goede referentie:
- ben je tussen 130 en 140cm -> XS
- 140 en 160 cm -> S
- 160 en 175 cm -> M
- 175 en 185 cm -> L"
Veiligheidsadvies
Hockey moet in de eerste plaats leuk zijn. Denk aan je veiligheid. Draag steeds je mondbeschermer, scheenbeschermers en een hockeyhandschoen. Trek hockeyschoenen aan met beschermende verstevigingen en een zool aangepast aan de ondergrond. Draag altijd een masker en speciale handschoenen tijdens de penaltycorners. Altijd, dus tijdens wedstrijden én op training.
Hoe je benen goed beschermen?
"Een scheenbeschermer is een persoonlijk beschermingsmiddel. Het moet voldoen aan de geldende normen, zoals de Europese PBM-verordening 2016/425.
Je gebruikt best scheenbeschermers die speciaal gemaakt zijn voor hockey. Een scheenbeschermer voor hockey heeft 2 kenmerken die eigen zijn aan de sport: enerzijds bedekt hij de enkels en komt hij tot aan de knieschijf, anderzijds zit hij mooi over de zijkanten van je been.
Hoe je benen goed beschermen? (vervolg)
Scheenbeschermers voor voetbal zijn dus niet geschikt voor hockey.
Een scheenbeschermer voor hockey is gemaakt uit een schaal in gevormde kunststof, meestal gevoerd met een schokdempend schuim.
Vernieuw je scheenbeschermers volgens de instructies van de fabrikant, en in elk geval als ze tekenen van slijtage beginnen te vertonen.
Voor de aansprakelijkheid van de fabrikant verwijzen wij naar de handleiding.
Ontwikkeling
Voor deze scheenbeschermer sloegen onze eigen ontwikkelaars, stuk voor stuk gepassioneerde hockeyspelers (productmanagers, designers, ingenieurs, modelmakers, stylisten, prototyping en labmedewerkers, en onze atleten, waaronder Jill Boon, Berta Bonastre, Laura Nunnink, Manuela Urroz, Thomas Briels, Victor Wegnez, Terrance Pieters, Victor Charlet en Mattéo Desgouillons), de handen ineen met spelers van onze partnerclubs, onze hockeycommunity en onze R&D-experts.
Informatie
De hier vermelde informatie is afkomstig van de fabrikant of door ons vastgesteld op basis van stalen van de fabrikant.