Details over de warmte-isolatie
Het pak bestaat uit panden van stretch neopreen van 7 mm dik (met productietolerantie).
Verdeling van het neopreen:
Thermospan op borst en rug + plush (nylon lusjesstof) op de schouders voor nog meer warmte
Supratex op de knieën voor meer schuurbestendigheid
Stretch voor de rest van het pak
Gladde boorden in glideskin aan de uiteinden en hals: het gladde deel kun je omslaan, zodat het pak perfect aansluit op de huid en waterinsijpeling wordt beperkt.
Waterdichte rits en assemblage
De rugrits is volledig waterdicht en van het merk Tizip. Het wordt aangeraden de rits geregeld te smeren met siliconenvet, zodat hij langer meegaat en je het pak gemakkelijker kunt dichtritsen. De naden van het pak en van de kap zijn waterdicht dankzij de GBS-methode (glued and blind stitched): het neopreen wordt eerst gelijmd en vervolgens nog eens gestikt voor extra sterkte (de naald doorboort het neopreen niet volledig zodat er geen water kan binnendringen).
Bewegingsvrijheid
Fullsuit met aparte kap. Panden in stretch neopreen (erg soepel en elastisch neopreen) opzij, zodat het pak zich perfect aan elk figuurtype aanpast.
Geen naden onder de oksels zodat je de armen gemakkelijker kunt bewegen. Voorgevormd aan armen en benen en volgt de lijn van de rug om gemakkelijker te bewegen.
Kap
Met aparte kap uit neopreen van 7 mm en nylon lusjesstof (plush) aan de binnenkant. Sluit goed aan op het gezicht, voorgevormd aan de kin. De grijze strook in het midden is in stretchneopreen om goed aan te sluiten op je hoofd.
Met Air Expulse-systeem: voert de luchtbelletjes af die zich in de kap ophopen. Voorzien van een karabijnhaak zodat je de kap kan vastmaken aan de rechterdij van het pak.
Gemakkelijk aan en uit
Dubbele seals met rits aan de polsen en de enkels, voor een maximaal comfort bij het aantrekken. Lange trekker om de rits op de rug gemakkelijker te kunnen sluiten.
Details over de warmte-isolatie en verstevigingen
Ergonomische verstevigingen (Supratex) op de knieën en verstevigende print op de schouders. Die verstevigingen beschermen tegen schuren van de omgeving of van je materiaal. De uiteinden van de binnennaden zijn extra verstevigd met patches. De gelijmd-genaaide naden (GBS-methode) zijn gestikt met garen in nylon en niet in polyester, om beter bestand te zijn tegen schuren. Antislip print aan de polsen om te voorkomen dat de duikcomputer gaat draaien.
Thermische beschermklasse
Dit duikpak biedt een thermische bescherming die werd getest door het onafhankelijke instituut INPP (Marseille, Frankrijk), dat bevestigde dat het pak voldoet aan de geldende norm (NF EN 14225-1:2017).
Dit duikpak is gehomologeerd in KLASSE B.
A (+7°C/+12°C / +45°F/+54°F)
B (+10°C/+18°C / +50°F/+64°F)
C (+16°C/+24°C / +61°F/+75°F)
D (+22°C/+30°C / +72°F/+86°F).
Wat is een semi-droogpak?
Een semi-droogpak werkt volgens hetzelfde principe als een natpak, met het verschil dat de Tizip-rits op de rug waterdicht is. De seals aan de uiteinden zorgen voor minder verversing van water in het pak. Dit zijn dus pakken met minder watercirculatie! Omdat er niet telkens nieuw water inkomt, is er minder warmteverlies. Het grootste voordeel van dit type duikpak is dat het je lichaamswarmte vasthoudt tijdens het duiken, ook al ben je nat.
Het juiste gebruik van je semi-droogpak
Giet wat lauw water (neem bijvoorbeeld een thermosfles mee) in je semi-droogpak voor je duikt. Dat vermindert het squeezingeffect: door de druk van het duiken wordt de lucht die in het pak zit voor je het aantrekt, samengeperst, waardoor het neopreen kan rimpelen en soms kan knellen op de huid. Vergeet niet om de waterdichte rits geregeld te behandelen met een niet-vet smeermiddel op basis van silicone.
Slimme tips om je duikpak aan te trekken
Stop je voet in een plastic tasje. Steek dan je been in je pak. Je voet komt er makkelijk doorheen en blijft nergens haperen! Om het pak aan te passen, even vragen aan iemand anders om in de mouw te blazen vanaf de pols. Door de ingeblazen lucht komt het neopreen onmiddellijk los van je huid. Nu kun je het pak gemakkelijk perfect afstellen zodat het helemaal goed zit.
Tips om je duikpak te onderhouden
1) Laat je pak na elk gebruik goed weken in schoon water, zowel de binnen- als de buitenkant.
2) Ontsmet met een antibacterieel product.
3) Goed uitspoelen met helder water.
4) Laat drogen op een brede kleerhanger, uit de zon en in een goed verluchte ruimte. Let op met de zon, want die verkleurt de delen in textiel van het pak en versnelt de veroudering van neopreen.
De ritssluitingen kun je schoonmaken met een tandenborstel en smeren met siliconenvet.