Praktische extra's
Een capuchon die over je helm kan om je optimaal te beschermen, zonder dat je aan bewegingsvrijheid moet inboeten.
Met één beweging verstelbaar in drie dimensies dankzij het aanspansysteem op het achterhoofd.
Aan te spannen aan de polsen en mouwboordjes om koude lucht en sneeuw buiten te houden.
Ook de sneeuwvanger houdt koude lucht en sneeuw buiten.
Ventilatie
Om droog te blijven heb je een waterdichte jas nodig. Maar je wil in je jas ook niet doornat worden van je eigen transpiratie.
Een goede ventilatie is cruciaal om de transpiratie af te voeren.
Daarom hebben we deze jas voorzien van twee lange ventilatieritsen onder de armen (35 cm in maat L).
Model
Het wijde model en de voorgevormde mouwen zijn ideaal om ongehinderd te bewegen en in alle vrijheid te skiën.
We hebben deze jas gemaakt met een stof met mechanische rek. Zo beweeg je ongehinderd!
Zakken
Twee steekzakken met waterdichte rits.
Borstzak met waterdichte rits op de buitenkant.
Zakje voor je skipas op de mouw, met een rits die is afgeschermd door een flap.
Snel toegankelijke netstof binnenzak.
Wat draag je onder een ski-jas?
Om warm en droog te blijven, doe je er goed aan je te kleden volgens het 3-lagensysteem: thermisch ondergoed, een midlayer om de warmte vast te houden, en een ski-jas om te beschermen tegen sneeuw, regen en wind.
De eerste laag houdt je droog doordat ze de transpiratie van de huid afvoert naar de andere lagen.
De tweede laag (midlayer) houdt je warm, bijvoorbeeld een donsjack of fleece.
De derde laag
Beschermt je tegen sneeuw, regen en wind (en laat tegelijk de transpiratie ontsnappen zodat je niet doornat wordt in je jas). De derde laag is bij voorkeur dus waterdicht EN ademend. De derde laag kan ook bijdragen aan de warmte-isolatie en op die manier de rol van de tweede laag (midlayer) aanvullen, dat is bijvoorbeeld zo bij gevoerde jassen of broeken.
Waterafstotend
Wanneer een stof waterafstotend is, wil dat zeggen dat druppels zo van het oppervlak glijden. De kleding neemt geen water op en blijft licht, ademend en warm. Een stof wordt waterafstotend door de buitenkant ervan te behandelen. Die behandeling moet je herhalen gedurende de hele levensduur van het kledingstuk (we raden aan dat om de 3 wasbeurten te doen). Alle jassen van Wedze zijn waterafstotend behandeld.
Waterdichtheid van de stof
De mate waarin een stof bestand is tegen waterdruk, wordt uitgedrukt in mm waterkolom (test gebaseerd op de ISO-norm 811). Hoe hoger die druk, hoe beter waterdicht de stof is. Een stof met een waterdichtheid van 15.000 mm is dus bestand tegen de druk die wordt uitgeoefend door 15.000 mm waterkolom.
Ademend vermogen van de stof
Om na te gaan hoe ademend een stof is, wordt de waterdampdoorlatendheid of RET gemeten (test gebaseerd op de ISO-norm 11092). Hoe lager de waarde, hoe beter de stof de waterdamp van het lichaam laat ontsnappen en hoe beter ze dus ademt.
Bijvoorbeeld:
RET < 9 = extreem ademende stof
9 < RET < 12 = heel ademende stof
12 < RET < 20 = ademende stof
RET > 20 = stof die weinig of niet ademt.
Wat is het verschil tussen een coating en een membraan?
Een coating is als een laagje verf dat wordt aangebracht op de binnenkant van de stof om ze waterdicht te maken terwijl ze toch ademend blijft. Een membraan is een flinterdunne film in kunststof (polyurethaan) die een voering vereist om het te beschermen en die de stof waterdicht maakt terwijl ze toch ademend blijft. Het voordeel van een membraan is dat het soepeler, lichter, duurzamer en meestal beter ademend is dan een coating.
Hoe wordt waterdichte kleding gemaakt?
De waterdichtheid van een kledingstuk hangt sterk af van de gebruikte stof, de waterdichtheid van de naden, het ontwerp en de assemblage.
We onderwerpen al onze kleding aan douchetests.
Waterdichtheid / Douchetest
Dit kledingstuk slaagde voor onze douchetest, waarbij we het 3 uur lang onder 100 l water/m²/uur hielden. Die test simuleert een fikse regenbui in de bergen.
Hoe wordt ademende kleding gemaakt?
We gebruiken niet alleen ademende stoffen maar ook technische oplossingen (ritsen, ventilatie, mesh ...) om de totale ventilatie van onze jassen en broeken voor freeride skiën te verbeteren. Die ventilatiesystemen reguleren de temperatuur in de kleding en bevorderen tegelijk de afvoer van de transpiratie die het lichaam tijdens een inspanning genereert.
Dit kledingstuk is repareerbaar
Dit kledingstuk kan worden gerepareerd.
We repareren het gratis zolang de garantie geldt. Scheuren, kapotte naden of ritsen ... Voor alle reparatieservices kan je terecht in je gewone Decathlon-winkel.
Mochten we het kledingstuk toch niet kunnen herstellen (onherstelbare productiefout), dan kan je het omruilen of krijg je je geld terug.
Wat is het RECCO®-systeem?
Al onze jassen en broeken voor freeride skiën zijn uitgerust met het RECCO®-systeem.
De RECCO®-technologie helpt om je sneller te vinden in geval van een lawine. Iemand die bedolven raakt onder een lawine en uitgerust is met RECCO®-reflectoren, kan snel en met precisie worden teruggevonden met behulp van een RECCO®-detector. RECCO®-reflectoren zijn geen vervanging voor een lawinepieper. De RECCO®-technologie vormt daar een aanvulling op en verhoogt je kansen om op tijd te worden gevonden.
Hoe moet je waterdichte kleding wassen?
We raden aan bij elke wasbeurt deze voorschriften te volgen om de technische eigenschappen van je kleding intact te houden.
Link: https://youtu.be/rh4GLwALgBM
Na drie keer wassen is het aan te raden je kledingstuk opnieuw waterafstotend te maken met een spray of impregneermiddel.
De juiste maat kiezen
Ons model draagt maat L en is 180 cm lang.
Zijn maten:
Taillewijdte: 85 cm
Heupwijdte: 100 cm
Borstwijdte: 100 cm
Gewicht
0,75 kg in maat L