Gebruikstemperatuur
Op al onze slaapzakken vermelden we de comforttemperaturen, die getest worden door een onafhankelijk lab (AITEX) op basis van de Europese norm ISO 23537-1 van 21/01/2017. De comforttemperatuur is de benedengrens waarbij een gebruiker die languit in de slaapzak ligt, globaal in thermisch evenwicht is en het dus niet te koud of te warm heeft (bepaald voor een vrouw van gemiddeld postuur en in normale gebruiksomstandigheden).
Kies je slaapzak volgens die temperatuur.
Wat is de limiettemperatuur?
De limiettemperatuur is de temperatuur waarbij de gebruiker van de slaapzak in een houding met opgetrokken benen globaal in thermisch evenwicht is en het dus niet te koud of niet te warm heeft (bepaald voor een man van gemiddeld postuur en in normale gebruiksomstandigheden).
Wat je nog moet weten over de temperaturen
Een slaapzak produceert zelf geen warmte maar houdt de warmte van het lichaam vast. Als je doodop en helemaal verkleumd in een ijskoude en vochtige slaapzak kruipt, zal je het vermoedelijk koud hebben, hoe goed je slaapzak ook is! Die temperaturen hangen dus af van hoe goed iemand tegen de kou kan (mager of wat molliger, vermoeidheid ...), van zijn uitrusting (slaapmatje dat isoleert van de grond, ...), van zijn kleding (naakt, ondergoed, ...) en van het weer (vochtigheid, wind ...).
Een paar tips voor je in je slaapzak kruipt
Kleed je niet te dik (één laag kleding volstaat). Warm je lichaamsuiteinden op: muts, handschoenen, warmtepacks, je warm wrijven… Een drinkbus gevuld met heet water kan dienst doen als kruik (als er geen gevaar is dat die onbedoeld opengaat!). Trek je spieren samen (70% van de verbruikte energie wordt omgezet in warmte), maar zonder bewegingen te maken die koude tocht veroorzaken.
Om je slaapzak minder te moeten wassen, is een lakenzak geen slecht idee.
Samenstelling
Binnen- en buitenstof: 100% polyester | Vulling: 100% polyester wattering 300 g/m².
We verkleinden de milieu-impact van dit product
We verbeterden dit product met een ecodesignmaatregel voor de binnenstof door de dope dye-techniek toe te passen.
Bij het verven van textiel wordt enorm veel water verbruikt en komt het afvalwater van de verfbaden in het milieu terecht. Om die milieu-impact te verkleinen, gebruiken we de spinbad-methode, waarbij de kleurstoffen al tijdens het spinnen aan het garen worden toegevoegd.