Hoe bepalen we de gebruikstemperatuur?
Op al onze slaapzakken vermelden we de comforttemperatuur zoals getest door een onafhankelijk laboratorium (AITEX) volgens de Europese norm EN 13537 van 11 april 2002.
De comforttemperatuur is de uiterste temperatuur waarbij een persoon die languit in de slaapzak ligt in thermisch evenwicht is en het dus niet te koud of niet te warm heeft (bepaald in normale gebruiksomstandigheden).
Kies je slaapzak op basis van die temperatuur!
Wat je verder nog moet weten over de temperaturen
Een slaapzak produceert zelf geen warmte maar houdt de warmte van het lichaam vast.
Die temperaturen hangen dus af van hoe goed iemand tegen de kou kan (lichaamsbouw, vermoeidheid …), van de uitrusting (matje dat isoleert van de grond …), van de kleding (naakt, ondergoed …), en van het weer (regen, wind …).
Als je doodop en helemaal verkleumd in een ijskoude en vochtige slaapzak kruipt, zal je het vermoedelijk koud hebben, hoe goed je slaapzak ook is!
Speciaal voor kinderen:
Kies een slaapzak die goed is aangepast aan de lengte van je kind.
Het is immers zo dat hoe groter het volume lucht is dat opgewarmd moet worden, hoe meer energie het lichaam verbruikt en hoe groter het risico dat het 's nachts afkoelt.
Bovendien gaat heel wat warmte bij een kind verloren via het hoofd.
Aarzel dus niet om het tijdens een koude nacht een muts op te zetten.
Je slaapzak wassen
We raden aan je slaapzak te wassen in een wasmachine met een inhoud van minstens 7 kg en goed alle ritsen van je slaapzak te sluiten.
De productontwikkeling: onze knowhow
Het International Design Center van Quechua staat in Passy, aan de voet van de Mont Blanc in de Haute-Savoie.
Door die locatie is het een ideale ontmoetingsplek voor onze teams (designers, productmanagers, ingenieurs ...) en kampeerders.
Een groot voordeel wanneer we hoogwaardige producten ontwikkelen en jullie al onze expertise ter beschikking stellen.