Ventiel
Terwijl je snorkelt, kan het gebeuren dat er water in je snorkel terechtkomt (opspattend water, bij het onderduiken). Dankzij het ventiel onderaan loopt dat water weer uit de snorkel. Het meeste water loopt er langs onder uit: zo verspil je minder energie bij het uitblazen (in tegenstelling tot een klassieke snorkel, waar je het water er wél langs boven moet uitblazen).
Gebruik van het ventiel
Gewoon zachtjes blazen om het water te lozen via het ventiel. Let wel op dat je voorzichtig weer inademt, er kan altijd nog wat water in de snorkel zitten. Twijfel je, panikeer dan zeker niet: doe je hoofd uit het water en de snorkel loopt volledig leeg langs het ventiel. Intensief en snel zwemmen is niet aangeraden, zo gaat het ventiel bewegen en loopt er water binnen.
Onderhoud van het ventiel
Het kan voorvallen dat er zand of zout kruipt tussen het ventiel en het harde deel van de snorkel. Daardoor kan het ventiel niet mooi plat vallen en is de waterdichtheid niet verzekerd. Spoel dan gewoon de snorkel overvloedig met kraantjeswater en controleer vervolgens of het ventiel weer goed afsluit.
Siliconen mondstuk
Silicone is een uiterst soepel materiaal. Het mondstuk voelt dus heel comfortabel aan in je mond.
Halfdroog uiteinde met klepje om het water buiten te houden
Bovenaan de snorkel, de gebogen vorm schermt de bovenkant van de snorkel af. Op die manier loopt er minder water langs boven in de snorkel.
Afmetingen van de snorkel
Lengte: 46,5 cm.
Diameter: 3 cm.