Technische informatie
Geëxtrudeerd belag
Kern van populierenhout van 20 millimeter
Aantal inserts: 8 + 8 (3 posities mogelijk per binding / 40 mm tussen elk).
Setback: 10 mm
Maat 142:
Breedte vooraan 276 mm. Midden 238 mm. Achteraan 276 mm
Radius 7,5 m.
Nuttige kantlengte 1050 mm.
Aanbevolen stance: 490 mm.
Maat 146:
Breedte vooraan 277 mm. Midden 241 mm. Achteraan 277 mm
Radius 8,0 m.
Nuttige kantlengte 1050 mm.
Aanbevolen stance: 500 mm.
Onze boards worden al in de fabriek gewaxt. Ze zijn glijklaar.
Welke maat kiezen voor mijn Serenity 100?
Algemeen wordt voor een all-mountain gebruik gekozen voor een board dat 15 tot 20 cm korter is dan de lichaamslengte (bijv. een board tussen 151 en 146 cm voor iemand van 1m66).
Hoe kleiner, hoe gemakkelijker. Het wordt ook aangeraden voor lange mensen die weinig wegen. Hoe groter, hoe stabieler bij hoge snelheid.
142 cm (30 - 60 kg) => 1m57 tot 1m65
146 cm (40 - 70 kg) => 1m61 tot 1m70
Een woordje van de productmanager
Een gemakkelijk en toegankelijk snowboard, om snel te vorderen. We wilden een snowboard ontwikkelen met de beste prijs-kwaliteitverhouding, en daarom hebben we het transport van onze boards wat bijgestuurd. Dat is ook de reden waarom we dit snowboard zonder bindingen verkopen. En om ervoor te zorgen dat je niet hoeft in te boeten aan plezier of levensduur van je board, hebben we de houten kern behouden.
Gebruik en terrein
De Serenity 100 Evo gedraagt zich perfect op de piste, in alle sneeuwcondities. Soepele flex 6/10 en torsie, klassieke maar weinig uitgesproken camber, licht directionele shape: perfect voor wie gemakkelijk wil leren snowboarden. Dankzij het slimme ontwerp van dit board heb je bovendien voldoende drijfkracht op poedersneeuw, en het is nog speels ook, ideaal om je eerste stapjes te zetten als freestyler. En dankzij de houten kern kan je het echt tot het uiterste drijven op harde sneeuw.
Directionele shape
Dit board heeft een directionele shape, wat wil zeggen dat het een voor- en een achterkant heeft. Het is niet symmetrisch: de achterkant van het board is iets smaller dan de voorkant, de bindingen en de contactpunten van het board op de sneeuw (setback) liggen iets meer naar achteren.
Een directionele shape zorgt voor meer grip in de bochten, meer controle over je traject en meer vinnigheid bij het uitkomen van een bocht.
Klassieke camber
Een klassieke camber is een camber die naar boven gekromd is tussen de 2 raakpunten van het board met de sneeuw. Dankzij de elasticiteit van het board werkt de klassieke camber als een veer om grip te bieden op elk type sneeuw, dynamiek bij het veranderen van kant en veerkracht als je uit de bocht komt.
Medium flex (6/10)
De flex is de stijfheid van de plank tussen nose en tail. Die van de Serenity 100 bedraagt ongeveer 6/10, wat tolerant is. Dit type flex is mooi gelijkmatig van nose tot tail, wat een heel voorspelbaar bochtengedrag oplevert. Keerzijde van de medaille is dat het minder makkelijk is om bij hoge snelheid of op ijzige sneeuw mooie carvebochten te maken.
Soepele en tolerante torsie
De torsie (stijfheid van het board in torsie tussen de voeten) ligt rond de 4/10. Dat maakt het board heel toegankelijk. Draaien gaat meteen wat vlotter en kleine kantfoutjes worden niet afgestraft. Een soepele torsie geeft wat vrijheid aan de voeten onderling. Met wat overdrijving kun je zeggen dat je de voorvoet kunt kantelen van hiel naar teen, de achtervoet van teen naar hiel. Kantfoutjes worden vergeven, belangrijk voor beginners.
Setback 10 mm
Setback wijst erop dat de contactpunten van het board met de sneeuw niet symmetrisch zijn ten opzichte van het midden van plank, maar lichtjes naar achteren liggen. De bindingen zijn dan eveneens met dezelfde afstand naar achteren verschoven.
10 mm setback: de klassieke gewichtverschuiving op directionele boards. Je houdt je lijn beter aan in de bochten en je hebt meer draagkracht op poedersneeuw, omdat het gewicht wat meer naar achteren ligt. Zo komt de tip dus automatisch wat naar boven.
Aanbevolen bindingen
Met de paarse binding Serenity 100 zal het geheel van board en binding erg homogeen zijn qua niveau en design.
Wanneer moet ik mijn snowboard waxen?
De boards van Wed'ze worden al gewaxt in de fabriek.
Daarna moeten ze, net als alle andere snowboards en ski's, geregeld onderhouden worden: bij voorkeur waxen om de 5 sessies en minstens 1 keer per jaar:
- ofwel in het begin van het seizoen om heel goed te glijden
- ofwel aan het eind van het seizoen, en dan laat je de wax er de hele zomer op zitten om het belag te beschermen
Glijkwaliteit: geëxtrudeerd belag
Het belag is altijd in polyethyleen maar kan op 2 verschillende manieren vervaardigd zijn:
- geëxtrudeerd belag, met een bepaalde dichtheid van het polyethyleen
- gesinterd belag, met een polyethyleen van hogere dichtheid (minder gaten, meer PE)
Een geëxtrudeerd belag biedt een normaal glijvermogen en een goede slijtvastheid.
Wat betekent "wide" voor een snowboard?
Een "wide" board is breder dan normaal, om te vermijden dat iemand met grote voeten bij een te scherpe bocht de sneeuw raakt en valt, of voor meer drijfkracht in poeder. Om te bepalen of een board wide is wordt de breedte in het midden gemeten.
Bij Decathlon hebben we dit als volgt vastgelegd:
- tot 245 mm: smal board / maat 36 tot 40
- van 246 mm tot 255 mm: normaal board / maat 38 tot 42
- van 256 mm tot 265 mm: Mid Wide / maat 41 tot 44
- vanaf 266 mm: Wide / maat 43 tot 49
0% Park: kan ik jumpen met dit board?
Ja.
0% Park wil gewoon zeggen dat dit snowboard niet echt geschikt is om mee te freestylen: het is eerder lang en niet symmetrisch, wat het minder toegankelijk maakt voor die typische freestyletricks, helikoptertjes, jumps waarbij je met je andere voet voor landt ... Het kan, maar dit board is daar niet echt voor geschikt.
Op en naast de piste daarentegen is deze plank wel ideaal voor alle soorten rechte sprongen.
Kan ik de bindingen op mijn board laten monteren in de winkel?
Ja. Op deze productpagina vind je een instructiefilmpje over hoe je je snowboardbindingen moet monteren, maar aarzel zeker niet om in de winkel te vragen of men daar even je bindingen wilt monteren en afstellen op jouw maat.
Maak dat je je snowboardboots bijhebt om twee redenen:
1. om de voor- en achterbinding goed af te stellen, zodat je boots vooraan niet verder uitsteken dan achteraan en omgekeerd,
2. om de straps van je bindingen op maat van je boots af te stellen.
Gewicht van het board
Maat 142: 2369 g +/- 6%
Maat 146: 2440 g +/- 6%