Concept: 6061 aluminium
De constructie in aluminium en grafiet (aluminium in de kop, grafiet in de steel en de greep) maakt dit racket uiterst goed bestand tegen schokken.
6061 aluminium heeft goede mechanische eigenschappen en een uitstekende lasbaarheid. De thermische behandeling die wordt aangebracht na het buigen van de racketbuis maakt het frame ook harder en beter bestand tegen vervorming.
Concept: Carbon Power Shaft
De shaft van het racket WALLBREAKER 155 is dikker om meer kracht te geven dan een traditionele shaft.
Concept: High Protection Bumper
De bumper werd speciaal ontwikkeld om beter bestand te zijn tegen contact met de muur (High Protection Bumper-concept), zo gaat dit racket veel langer mee.
Framegewicht = 155 g
Dankzij het framegewicht van 155 g (zonder snaren, bumpers of grip) beschik je over veel power zodat je je tegenstander tot achteraan de court kunt terugdringen.
Door zijn kenmerken is dit racket ideaal voor beginnende spelers die snel vooruitgang willen boeken en liever niet al na korte tijd ander materiaal willen aanschaffen.
Balans = 350 mm onbespannen
Het balanspunt van 350 mm (eerder topzwaar dus) zorgt voor de nodige power.
Bladgrootte = 500 cm²
Dankzij de bladoppervlakte van 500 cm² worden kleine off-center slagen niet afgestraft en is dit racket wat toleranter.
Het verlengde blad, en dus ook de langere snaren, bieden kracht voor beginnende spelers.
Snaarpatroon = 14 x 16
Het open snaarpatroon werd speciaal bedacht om beginnende spelers tegelijk kracht en tolerantie te bieden.
Dankzij de grotere afstand tussen de snaren is het blad immers een tikkeltje soepeler en dus wat krachtiger. Bovendien worden off-center hits wat minder snel afgestraft.
Design - Uitstraling
Dit racket met zuivere lijnen is de perfecte keuze voor beginnende spelers die veel power willen.
JE SQUASHBAL OPWARMEN
Net zoals bij elke squashbal moet je ook deze bal opwarmen, zodat zijn eigenschappen ten volle tot hun recht komen.
Dat kan heel eenvoudig: plaats je op de T en sla de bal een aantal keer tegen de muur. Na een tiental slagen zal je voelen dat de bal opwarmt. Als hij goed warm staat, kan je aan je spelletje beginnen.
SQUASHBALLEN EN OMGEVINGSTEMPERATUUR
Warmte en koude hebben een aanzienlijke invloed op de prestaties van de bal. Bij koude temperaturen warmen de ballen trager op en stuiten ze ook minder hoog. Dat geldt trouwens voor alle baltypes. Je zal dus vermoedelijk een bal met blauwe of rode stip nodig hebben als het heel koud is. Omgekeerd geldt dat hoe warmer het is, hoe hoger je bal zal stuiteren. Dat effect kan je tegengaan door een bal met beperkte bounce te kiezen, eentje met gele of dubbele gele stip bijvoorbeeld.
HOE WEET JE OF JE SQUASHBAL VERSLETEN IS?
Nieuwe squashballen zien er mat en ruw uit. Afhankelijk van de baan, je racketsnaren en je slagen zal je bal snel of minder snel verslijten. Merk je na verloop van tijd dat de bal nogal veel sporen van gebruik vertoont of dat hij licht begint te glanzen, dan is het tijd voor een nieuwe bal. Je kan de oude bal nog wel gebruiken, maar op den duur zal hij barsten. Hij zal wegglijden op de vloer of de wand en uiteindelijk zal hij het begeven.
Vervang 'm dus tijdig!
SQUASHADVIES
Tips of informatie nodig?
Rep je dan naar ons platform met squashadvies: https://conseilsport.decathlon.fr/nos-conseils-squash