De keuze van de metalen voor ons keukengerei: een bepalende keuze:
We kozen voor roestvrij staal 18/8 (304) omdat dat materiaal voedselveilig is en tegelijk lang meegaat: het oxideert niet en voorkomt roest. Aangezien roestvrij staal iets minder goed de warmte geleidt dan aluminium, voorzagen we deze braadpan van een dubbele bodem in aluminium. Die verspreidt de warmte beter en zorgt voor een optimale verhitting zodat je minder gas nodig hebt om te koken.
Onze tips om je braadpan optimaal te gebruiken:
Deze braadpan is geschikt voor alle soorten vuren (houtvuur, gas, inductie ...).
Hij heeft een inklapbare steel die je vastzet (of ontgrendelt ) door te duwen (of te trekken) aan het metalen element in het midden.
Opgelet wanneer je de braadpan gebruikt op een kampvuur, de steel kan heet worden door de vlammen.
Hoe deze braadpan schoonmaken en onderhouden?
Voor het eerste gebruik drie keer goed omspoelen met schoon water.
Na gebruik afwassen en afdrogen alvorens op te bergen op een droge plek.
Deze braadpan mag in de vaatwasser, en ook schuursponsjes en rivierzand zijn geen probleem!
Zijn er handelingen die je moet vermijden met deze braadpan?
Verhit kookpannen of braadpannen nooit leeg, hierdoor kunnen ze beschadigd raken.
Als je de pan op een houtvuur gebruikt, let er dan op dat de vlammen niet rechtstreeks in contact komen met de steel, die erg heet zou kunnen worden.
Zet de steel van de braadpan altijd goed vast wanneer je hem gebruikt.
Materialen en wetgeving
Al onze producten en materialen voldoen aan de geldende Franse normen voor contact met voedingswaren en bevatten geen bisfenol A (BPA).