Productinformatie
Dit kledingstuk werd ontwikkeld om optimaal af te sluiten, daarom kozen we voor een model met bretels.
Rondom de taille hebben we een stretch stof voorzien waardoor je soepel kan bewegen en op die plek niet te veel laagjes over elkaar krijgt (thermisch ondergoed, elastiek van je broek, sneeuwvanger...)
Praktische extra's
De damesversie heeft een lange rits opzij en specifieke montage van de bretels zodat de broek achteraan wijd te openen is zonder dat je de bretels naar beneden moet doen, handig wanneer je naar het toilet moet.
Zo hoef je niet langer te rommelen met je midlayer wanneer je naar het toilet gaat.
Onder aan de pijpen verstevigd met supersterke stof.
Lange ventilatierits opzij.
Verstelbare bretels.
Zakken
Drie zakken: twee afsluitbare dijbeenzakken met waterproof rits, waarvan één zak met netstof zak binnenin voor je smartphone.
Grote zak vooraan waar een lawinepieper in past.
Model
Voorgevormd aan de knieën om vrij te bewegen.
Deze broek is gemaakt uit 2 materialen. Het ene materiaal garandeert soepelheid en bewegingsvrijheid, het andere is schuurbestendig.
Wat draag je onder een skibroek?
Om warm en droog te blijven, doe je er goed aan je te kleden volgens het 2- of 3-lagensysteem.
Bij zachte temperaturen volstaat ademend thermisch skiondergoed voor comfort, warmte en een goede afvoer van de transpiratie.
Is het wat kouder, trek dan onze thermobroek FR900 aan voor wat extra warmte, vooral op de juiste plekken.
En duikt het kwik ver onder nul, combineer dan de twee voor warmte én ademend vermogen
Waterafstotend
Wanneer een stof waterafstotend is, wil dat zeggen dat druppels zo van het oppervlak glijden. De kleding neemt geen water op en blijft licht, ademend en warm. Een stof wordt waterafstotend door de buitenkant ervan te behandelen. Die behandeling moet je geregeld herhalen (om de 3 wasbeurten). Alle jassen van Wedze zijn waterafstotend behandeld.
Waterdichtheid van de stof
De mate waarin een stof bestand is tegen waterdruk wordt uitgedrukt in mm waterkolom (test gebaseerd op de ISO-norm 811). Hoe hoger die druk, hoe beter waterdicht de stof is. Een stof met een waterdichtheid van 15.000 mm is dus bestand tegen de druk die wordt uitgeoefend door 15.000 mm waterkolom.
Ademend vermogen van de stof
Om na te gaan hoe ademend een stof is, wordt de waterdampdoorlatendheid of RET gemeten (test gebaseerd op de ISO-norm 11092). Hoe lager de waarde, hoe beter de stof de waterdamp van het lichaam laat ontsnappen en hoe beter ze dus ademt.
Bijvoorbeeld:
RET < 9 = extreem ademende stof
9 < RET < 12 = heel ademende stof
12 < RET < 20 = ademende stof
RET > 20 = stof die weinig of niet ademt.
Het verschil tussen coating en een membraan?
Een coating is als het ware een laagje verf dat wordt aangebracht op de binnenkant van de stof om deze waterdicht en toch ademend te maken. Een coating is meestal goedkoper dan een membraan, maar moet beschermd worden met een voering. Een membraan is een flinterdunne laag in kunststof (polyurethaan) dat de stof waterdicht maakt terwijl ze toch ademend blijft. Het voordeel van een membraan is dat het soepeler, lichter, slijtbestendiger en meestal beter ademend is dan een coating.
Hoe wordt waterdichte kleding gemaakt?
De waterdichtheid van een kledingstuk hangt sterk af van de gebruikte stof, de waterdichtheid van de naden, het ontwerp en de assemblage.
We onderwerpen al onze kleding aan douchetests.
Waterdichtheid / douchetest
Dit kledingstuk slaagde voor onze douchetest, waarbij we het 3 uur lang onder 100 l water/m²/uur hielden. Die test simuleert een fikse regenbui in de bergen.
Hoe wordt ademende kleding gemaakt?
We gebruiken niet alleen ademende materialen maar ook technische oplossingen (ritsen, ventilatie, mesh ...) om de totale ventilatie van onze jassen en broeken voor freeride skiën te verbeteren. Die oplossingen reguleren je temperatuur in de kleding en bevorderen tegelijk de afvoer van de transpiratie die je tijdens een inspanning genereert.
Je kledingstuk kan gerepareerd worden
Dit kledingstuk is repareerbaar.
Zolang de garantietermijn loopt, repareren we het gratis. Scheuren, kapotte naden of ritsen... Voor alle reparatiediensten kan je terecht in een Decathlon-winkel in je buurt.
Kunnen we het kledingstuk toch niet herstellen (door een productiefout), dan ruilen we het om of betalen we het terug.
Wat is het RECCO®-systeem?
Al onze jassen en broeken voor freeride skiën zijn uitgerust met het RECCO®-systeem.
De RECCO®-technologie helpt om je sneller te vinden in geval van een lawine. Iemand die bedolven raakt onder een lawine en uitgerust is met RECCO®-reflectoren, kan snel en met precisie worden teruggevonden met behulp van een RECCO®-detector. RECCO®-reflectoren zijn geen vervanging voor een lawinepieper. De RECCO®-technologie vormt daar een aanvulling op en verhoogt je kansen om op tijd te worden gevonden.
Hoe moet je waterdichte kleding wassen
We raden aan bij elke wasbeurt deze voorschriften te volgen om de technische eigenschappen van je kleding intact te houden.
Link: https://youtu.be/rh4GLwALgBM
Na drie keer wassen is het aan te raden je kledingstuk opnieuw waterafstotend te maken met een spray of impregneermiddel.