Hoe kies ik een uv-werend zwemshirt? (Deel 1)
Deze rashguard heeft UPF 50.
De UPF waarde (Ultra violet Protection Factor) geeft aan welk percentage van de uv-straling wordt tegengehouden:
Je kiest dus eerst de mouwlengte en dan volgens de UPF. UPF 0 tot 15: het kledingstuk kan niet als uv-werend worden beschouwd. UPF 15 tot 24: filtert 93,3% tot 95,9 % van de uv-stralen.
UPF 25 tot 39: filtert 96% tot 97,4% van de uv-stralen. UPF 40 tot 50: filtert 97,5% tot 98%.
Beschermt zelfs nat tegen uv.
Het textiel van dit uv-werende kledingstuk filtert 97% tot 98% van de uv-stralen. Je kan het zowel in als buiten het water dragen, voor allerlei water- en boardsporten. De uv-stralen worden gefilterd dankzij de dichtheid van de textielvezels, die bescherming blijft langdurig behouden, zelfs na het wassen. Opgelet, het elastaan in de stof is minder goed bestand tegen chloorwater.
Uv-werend zwemshirt voor diverse watersporten
Deze rashguard werd ontwikkeld om te voldoen aan de eisen van de meest veeleisende surfers.
Hij is ook geschikt voor andere watersporten zoals zwemmen, kitesurfen, windsurfen, wakeboarden, waterskiën, actief wandelen in de branding (longe-côte) of peddelsurfen (stand-up paddling).
Voorzichtig in de zon
Hoewel dit shirt beschermt tegen de zon, moet je ook rekening houden met de weerkaatsing (op water, op zand ...), de warmte, het uur van de dag enz. Het is niet omdat je dit shirt draagt dat je geen andere voorzorgsmaatregelen moet nemen: zonnebril dragen, een hoed of pet opzetten, regelmatig insmeren met een aangepaste zonnebrandcrème, voldoende drinken enz.
Zonbescherming tijdens het surfen
https://www.olaian.fr/conseils/la-protection-solaire-en-surf-tp_3890
Quiksilver
Australisch bedrijf dat in 1969 werd opgericht door twee surfers, Alan Green en John Law, die de allereerste boardshort voor surfers ontwikkelden. Het bedrijf heeft zich gespecialiseerd in boardsporten en ontwikkelt vandaag de dag technisch materiaal en technische kleding.