Kenmerken
Gewicht: 130 g
Lengte lemmet: 8 cm
Totale lengte opengevouwen: 19,5 cm
Dikte lemmet: 2,5 mm
Lengte heft: 11 cm
Lemmethoek: 20°
Staalsoort: 5Cr15
Hardheid: 56 HRC
Vorm lemmet: droppoint en gut hook (speciaal voor de jacht)
Slijpwijze: hollow (speciaal voor vlees)
Afwerking: geborsteld (geen chemische behandeling)
Heft: ABS kunststof bekleed met rubber
Opening voor polslus
Met etui om aan je riem vast te maken
Slijpen
De lemmethoek bedraagt 20°. Op de verpakking staat een driehoek die je kan uitknippen en gebruiken als referentie bij het slijpen. Je hoeft dan enkel nog het lemmet op de driehoek te leggen, de helling te volgen en die hoek vast te houden bij het slijpen op een slijpsteen.
Roestvrij 5Cr15-staal
Onze ingenieurs hadden 3 redenen om dit mes te vervaardigen in roestvrij 5Cr15-staal:
- het staal is voldoende hard voor langdurig gebruik, bijvoorbeeld om 2 uur lang wild te versnijden.
- het staal is ook voldoende zacht om het slijpen te vergemakkelijken, dankzij de hardheid van ca. 56 HRC. Het volstaat om het een paar keer over een wetsteen te halen om het weer gebruiksklaar te maken
- het staal is goed bestand tegen corrosie door zijn chemische samenstelling.
Onderhoud
Het mes is in elkaar gezet met torx-schroeven. De schroef die zich het dichtst bij het lemmet bevindt, is verbonden met het draaimechanisme van het lemmet. Wil je bijvoorbeeld dat het mes minder soepel open- en dichtgaat, dan kan je die schroef aandraaien en vice versa.
Droog het lemmet goed af na gebruik. Doe het mes niet in de vaatwasser en bewaar het op een droge plaats. Uit voorzorg kun je het lemmet ook lichtjes inoliën.