Waterdichtheid van de stof
De mate waarin een stof bestand is tegen waterdruk wordt uitgedrukt in mm waterkolom (test gebaseerd op de JIS-norm 1092). Hoe hoger de waterkolom, hoe groter de druk en hoe beter waterdicht de stof is. Dit kledingstuk werd gedurende 1 uur getest onder een douche van 60 l water/m²/uur. Die test bootst een gemiddelde regenbui in de bergen na.
Een stof met een waterdichtheid van 5000 mm is dus bestand tegen de druk van 5000 mm waterkolom (wat ongeveer overeenkomt met een regenbui van 1 uur)
Ademend vermogen van de stof
Het ademend vermogen van een stof wordt uitgedrukt in RET (Resistance Evaporative Transfert).
Dit is het vermogen om het vocht dat door het lichaam wordt geproduceerd tijdens het sporten naar buiten af te voeren, en zo te voorkomen dat de huid nat wordt.
Hoe lager die RET-waarde, hoe beter de stof ademt.
RET ≤ 6: heel ademende stof
RET ≤ 12: ademende stof
RET ≤ 20: weinig ademende stof
Dit kledingstuk heeft RET 12
Praktische details
Op te bergen in de zak. Rits in het midden, capuchon, elastieken aan de polsen en onderaan
Stevige stoffen
Test op slijt- en schuurvastheid: zo controleren we bijvoorbeeld dat een fleecestof niet gaat pluizen, op basis van tests in onze laboratoria. Test op kleurbehoud: de kleurvastheid wordt streng gecontroleerd om er zeker van te zijn dat de kleuren niet afgeven bij contact met speeksel. Verouderingstest: de eigenschappen, het gedrag, de dikte en de look van een stof mogen zelfs na vaak wassen niet veranderen.
Onderhoud
1/ Wassen in de machine (30°C): met een mild wasmiddel. Keer jassen en broeken binnenstebuiten. Maak alle riemen en elastieken los. 2/ Vouw het kledingstuk niet te veel op: dat kan de stof beschadigen. 3/ Houd de soorten kleding en verschillende kleuren gescheiden. 4/ Niet bleken. 5/ Overvloedig spoelen en centrifugeren op laag toerental. 6/ Naar wens drogen aan de waslijn of in de droger (lage temperatuur, korte duur).